Now Reading:
Ivanečki Muzej planinarstva ponovno otvorio svoja vrata posjetiteljima, obišli ga gosti iz Jakovlja
Full Article 2 minutes read

Ivanečki Muzej planinarstva ponovno otvorio svoja vrata posjetiteljima, obišli ga gosti iz Jakovlja

Nakon više od godine dana, Muzej planinarstva u Ivancu imao je prve posjetitelje. Naime, prošlog vikenda su Muzej posjetili članovi Udruge umirovljenika općine Jakovlje i KUD Jakovlje.

Zbog raspolaganja malim prostorom u kome nisu mogle biti zadovoljene sve propisane epidemiološke mjere, Muzej planinarstva je u proteklih godinu dana pripremao isključivo online događanja i programe na svojim digitalnim platformama, Facebook stranici i YouTube kanalu.
Stoga je s velikim zadovoljstvom nakon dugo vremena ivanečki muzej ponovno otvorio svoja vrata posjetiteljima.

Posjetitelje je dočekala mag. hist. Ana Škriljevečki, koja im je u muzejskoj dvorani ukratko predstavila misiju i djelovanje Muzeja planinarstva te izdvojila nekoliko crtica iz bogate povijesti Ivanca.
Potom su pogledali isječak iz videa posvećenog znamenitoj ivanečkoj planinarki, poduzetnici i književnici Pavici Hrazdira, kojim je Muzej sudjelovao u ovogodišnjoj Noći muzeja. Posjetitelji su bili osobito oduševljeni predivnim kadrovima Ivančice iz fotoobjektiva Zorana Stanka, a neki su uz glazbu čak i zapjevušili stihove ivanečke himne „Poleg jedne velke gore“.

U drugome dijelu programa posjetiteljima se obratio Stjepan Kuštelega iz Planinarskog kluba Ivanec koji im je predstavio dugu planinarsku tradiciju u ivanečkome kraju i rad Kluba.
Svima zainteresiranima omogućen je samostalan razgled planinarskih fotografija Kluba koje su izložene u Muzeju.
Također su svima podijeljene turističke brošure i promotivni materijali s ciljem brendiranja Ivanca kao planinarskoga grada.

www.sjever.hr/ivanec.hr
31.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.