Now Reading:
Varaždinci spremni za prvu utakmicu sezone – Carević: Želimo se nametnuti od prve minute, duboko vjerujem u ove dečke!
Full Article 4 minutes read

Varaždinci spremni za prvu utakmicu sezone – Carević: Želimo se nametnuti od prve minute, duboko vjerujem u ove dečke!

Nogometaši Varaždina pripreme za drugoligašku sezonu počeli su prije šest tjedana, a u petak ih očekuje prva utakmica, u Rijeci protiv HNK Orijenta 1919. Momčad putuje u četvrtak, a prije toga pred novinare je izašao trener Varaždina Mario Carević.

Carević je istaknuo zadovoljstvo pripremama koje su, kako kaže, prošle po planu i programu.

–Bilo je manjih odstupanja zbog sitnijih ozljeda i umora. Međutim, odradili smo manje-više sve što smo planirali. Veseli me početak prvenstva. Volim natjecanje i taj adrenalin. Sve te prijateljske, pripremne utakmice su OK i dobijemo nešto i nekakvu ideju. Međutim, prvenstvo je prvenstvo i kad ono počne vidjet ćemo na kojem smo nivou. Uvjeren sam da ćemo fizički biti na najvišoj mogućoj razini – rekao je Carević i dodao kako su i taktički puno odradili pa vjeruje da će se to vidjeti već u prvom kolu.

Dio igrača nije prošao pripreme zbog ozljeda, Posavec, Pellumbi i Peco, i oni će se postupno uključivati u utakmice. Za utakmicu u Rijeci Carević ne može računati na Senića i Elezija zbog kartona iz zadnjeg kola prošlog prvenstva.

–Imamo dovoljno igrača i uopće ne želim, njih koji neće igrati, isticati kao nekakav alibi. Stvarno imamo dobar kadar, alternativu na svakoj poziciji. Vjerujem u ove dečke, tko god bude igrao – kazao je trener.

Inače, Varaždince će u Rijeci dočekati i bivši klupski kolega Kristian Fućak koji trenutno igra za HNK Orijent 1919, a Carević je napomenuo kako su se za utakmicu s ovim, kako kaže, urednim, živahnim i motoričnim klubom dobro pripremili.

-To je ekipa koja igra dugi niz godina. Ove godine priključeno im je četiri, pet mladih talentiranih reprezentativaca iz Rijeke. Igraju visoki pritisak, imaju kvalitetu, ali imaju i nedostataka, a mi ćemo te nedostatke pokušati iskoristiti. Znamo s čim raspolažemo i koja je naša kvaliteta – naglasio je Carević.

O drugim klubovima u Drugoj HNL ne želi previše pričati. Kako kaže, ima stvarno dobrih ekipa, a velik ih broj ima želju za ulaskom u Prvu ligu zbog čega vjeruje da će borba početi od samog starta.

-Da je svaka utakmica 50:50 stvarno nije fraza već činjenica. Druga liga je specifična. Moramo biti dio kontinuiteta, stabilni, ne dopuštati protivniku puno prostora, imati jedan stabilan rezultat i onda neće biti problema. Bit će stvarno izazov, a ja mu se veselim – izjavio je.

Zbog nekoliko manjih ozljeda točnu postavu za petak još uvijek ne zna, konačnu će odluku donijeti nakon sutrašnjeg treninga.

Za razliku od Prve HNL, Druga je specifična po tome što utakmicu moraju početi s tri mlada igrača. Carević je istaknuo kako trenutno imaju velik izbor kvalitetnih mladih igrača pa su još uvijek svi u konkurenciji.

-Neki od njih će biti s nama u treningu, participirat će koliko mi odlučimo u datom trenutku, međutim kada ne budu igrali za seniore, igrat će za juniore sutradan. Za mladog igrača najbitnije je da ima kontinuitet u igri i pravi razvoj. Mlađi, koji nemaju više pravo za juniore, bit će s nama, dvojicu ćemo dati na posudbu jer smo procijenili da im nedostaje seniorskog iskustva. Do zime će možda igrati seniorsku ligu kako bi im prilagodba bila lakša – rekao je Carević.

S obzirom da su na Gradskom stadionu Varaždin još uvijek u tijeku radovi na postavljanju novog hibridnog travnjaka, Varaždinci će prva tri kola odigrati u gostima. Ipak, nema straha za vjerne navijače jer će prijenos utakmice moći pratiti na HNTV-u s početkom u 17:30 sati.

-Vjerujem da ćemo iskoristiti iskustvo pojedinaca iz Prve lige, kao i sve ovo što smo dosad radili te od prve minute imati gard da smo mi ti, da mi želimo dominirati i da mi želimo pobijediti. Spremni smo i duboko vjerujem u ove dečke, želimo se nametnuti od prve minute – zaključio je Carević.

tklopotan / www.sjever.hr
11.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.