Now Reading:
U Varaždinskoj županiji evidentirana 4 nova korona slučaja, Zagorec: Trebamo se potruditi da ostanemo sigurna destinacija!
Full Article 2 minutes read

U Varaždinskoj županiji evidentirana 4 nova korona slučaja, Zagorec: Trebamo se potruditi da ostanemo sigurna destinacija!

U Varaždinskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom nakon što je testirano 180 osoba. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se četiri osobe s težom kliničkom slikom. Oporavilo se šest osoba i broj aktivnih slučajeva je 19. 

– Pred nama su velike festivalske, vjerske i sportske manifestacije te će upravo naša županija narednih nekoliko tjedana biti mjesto brojnih zbivanja i okupljanja. Svjesni smo da su masovna okupljanja veliki rizik, no vjerujem da, osim već nadaleko poznatog gostoprimstva, možemo našim dragim gostima osigurati i sigurnost. Iako svatko mora preuzeti odgovornost za sebe, samo zajedničkim snagama možemo osigurati pridržavanje svih potrebnih i propisanih mjera epidemioloških mjera. Opreza nikada dosta jer je virus i dalje oko nas, tako da se svi skupa, bilo da smo sami organizatori ili gosti, trebamo potruditi da se manifestacije i događanja odvijaju u kontroliranim uvjetima kako bismo ostali sigurna destinacija – rekla je načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije i zamjenica župana Silvija Zagorec te pozvala sve procijepljene s dvije doze da pribave COVID potvrde s kojima će kretanje biti znatno olakšano.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije će sutra, u četvrtak, 12. kolovoza, cijepljenje za građane organizirati u prostorima Opće bolnice Varaždin, u dvorani 1 u podrumu zgrade Kirurgije, koja se nalazi pokraj ORL ambulante. Ulaz u cijepnu ambulantu će biti organiziran sa sjeverne strane zgrade Kirurgije (između Fizikalne medicine i kirurške poliklinike). 

Zamjenica Silvija Zagorec je prostore danas obišla s ravnateljem Opće bolnice Varaždin dr. sc. Nenadom Kudelićem i Katicom Čusek, dr. med., voditeljicom Epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Sutra će od 8 do 13 sati biti organizirano cijepljenje prvom i drugom dozom Moderne za građane koji su se prvi put cijepili 15. srpnja, kao i prvom dozom Pfizera za sve ostale zainteresirane građane bez najave. Građane molimo za strpljenje i razumijevanje u slučaju da se stvore gužve. U Varaždinskoj županiji smo ostvarili 54 posto procijepljenosti odraslog stanovništva s jednom dozom, a 48,5 posto odraslog stanovništva cijepljeno je s dvije doze – navela je dr. Čusek.

www.sjever.hr
11.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.