Now Reading:
Stričak odgovorio Zrinskom: Meni je zaista žao što kolege iz SDP-a nisu računale na Vas
Full Article 2 minutes read

Stričak odgovorio Zrinskom: Meni je zaista žao što kolege iz SDP-a nisu računale na Vas

Varaždinski župan Anđelko Stričak reagirao je na jučerašnje izjave Luke Zrinskog vezano za imenovanja članova upravnih vijeća ustanova i nadzornih odbora trgovačkih društava.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Poštovani gospodine Zrinski,

vjerujem da ste, kao županijski vijećnik u drugom mandatu, jako ste dobro upoznati s procedurom imenovanja članova upravnih vijeća kojima je osnivač Varaždinska županija, odnosno nadzornih odbora pojedinih trgovačkih društava, koja su, kao i uvijek dosad, imenovana na temelju zakonskih odredbi i akata.

Štoviše, radi osiguravanja potpune transparentnosti, po prvi puta su sve informacije o imenovanjima dostavljene medijima, odnosno javnosti, a po objavi u „Službenom vjesniku Varaždinske županije“.

Podsjećam da je članove na isti način imenovao moj prethodnik, no tada o samoj proceduri niste prozborili ni riječi, niti Vam je, gle čuda, išta bilo sporno.

Napominjem kako su, za razliku od ranije, kod imenovanja članova upravnih vijeća i nadzornih odbora konzultirane sve političke opcije u Županijskoj skupštini, koje su potom i dale prijedloge svojih kandidata. Prilikom tih razgovora zaista sam ostao zatečen vidjevši da Vas SDP nigdje ne predlaže ni za jedno upravno vijeće i/ili nadzorni odbor. Međutim, oni Vas ipak bolje poznaju i pretpostavljam najbolje znaju razloge toga, a meni je zaista žao što kolege iz SDP-a nisu računale na Vas.

Također je zanimljivo da Vi prozivate samo pojedine kandidate pojedinih opcija dok, zanimljivo, niste prozvali nijednog člana koji je imenovan kao prijedlog SDP-a.

Sve navedeno ukazuje na očito izvrtanje činjenica i obmanjivanje javnosti, stoga je moja dužnost ukazati na navedeno.“

www.sjever.hr
11.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.