Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Iskoristite dan, pred vratima je novo pogoršanje vremena!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Iskoristite dan, pred vratima je novo pogoršanje vremena!

Nakon pretežno sunčanog i u većini hrvatskih krajeva suhog ponedjeljka, očekuje nas još sunčaniji i još topliji utorak.

Iskoristite dan za aktivnosti na otvorenom jer već srijeda donosi novo pogoršanje vremenskih prilika koje, srećom, neće dugo potrajati.

Iz DHMZ-a najavljuju da će danas biti pretežno sunčano i vruće. Poslijepodne u unutrašnjosti, ponajprije uz gorje, umjeren razvoj oblaka uz malu vjerojatnost za kratkotrajnu kišu ili poneki pljusak.
Vjetar slab, ujutro uz obalu slaba bura, danju većinom jugozapadnjak i zapadnjak.
Najniža temperatura između 15 i 20, na Jadranu od 22 do 27, a najviša dnevna uglavnom između 30 i 35 °C.

U srijedu u drugom dijelu dana, ponajprije u sjeverozapadnoj unutrašnjosti i u gorju uz umjeren do jak razvoj oblaka mjestimice su mogući kiša te pljuskovi i grmljavina.

Biometeorološka prognoza za utorak

Biometeorološke prilike će u unutrašnjosti zemlje biti povoljne. Stabilni atmosferski uvjeti imat će pozitivan utjecaj na zdravstveno stanje i raspoloženje kroničnih bolesnika i meteoropata.
Uz umjerenu opasnost od toplinskog vala, na priobalnom području i u unutrašnjosti Dalmacije biometeorološke prilike neće biti sasvim povoljne te se, osobito osobama koje boluju od krvožilnih i srčanih bolesti, preporučuje izbjegavanje boravka na direktnom suncu i težeg fizičkog rada u najtoplijem dijelu dana, odijevanje laganije i prozračne odjeće, konzumiranje laganije prehrane i uzimanje dovoljne količine tekućine te korištenje adekvatne zaštite od štetnog UV zračenja.

a. kučić/sjever.hr/DHMZ
10.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.