Now Reading:
Na novomarofskom je području više od 500 km nerazvrstanih cesta – većina ih je već uređena
Full Article 2 minutes read

Na novomarofskom je području više od 500 km nerazvrstanih cesta – većina ih je već uređena

U Novom Marofu u tijeku je cijeli niz radova, a veliki ih se dio odnosi na modernizaciju i uređenje nerazvrstanih cesta i putova. Riječ je o investicijama vrijednim oko 3,6 milijuna kuna.

-Ove smo godine radili nova asfaltiranja, ali i podosta proširenja, popravaka, uređenja naših postojećih cesta jer želimo održavanje nerazvrstanih cesta dići na višu razinu. To su značajne i vrlo važne investicije – kaže gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač.

S oko 150.000,00 u sufinanciranju sudjeluje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.
-Budući da smo mi u 5. skupini razvijenosti, znači nismo nerazvijeni, nemamo šanse za takve infrastrukturne projekte dobivati značajnija sredstva – ističe gradonačelnik.

Na novomarofskom je području više od 500 kilometara nerazvrstanih cesta koje su većinom uređene, a trenutno se radi na onim cestama koje su duge do dva kilometra, u područjima u kojima je jedno ili dva kućanstva.
-To je dosad bilo financijski teško, ali unazad nekoliko godina riješili smo nekoliko takvih nerazvrstanih cesta – kaže Jenkač.

Radi se i u centru Novog Marofa, gdje je u tijeku jedna od značajnijih investicija – uređenje i proširenje šetnice uz potok Koroščak.
-Dosta je radova ovdje već obavljeno. Šetnica je osvijetljena i asfaltirana, a polako, kako postajemo vlasnici dijela zemljišta, tako i uređujemo taj dio uz potok Koroščak. Dio smo, dakle, uredili, ali s radovima ćemo nastaviti jer su pred nama još asfaltiranje i rubnjaci – istaknuo je gradonačelnik Jenkač uz napomenu da će se za kompletno uređenje šetnice uz potok Koroščak izdvojiti oko 193.000,00 kuna.

www.sjever.hr
10.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.