Now Reading:
LJETNA AVANTURA: Varaždinski i čakovečki osnovnoškolci u izviđačkom logorovanju
Full Article 2 minutes read

LJETNA AVANTURA: Varaždinski i čakovečki osnovnoškolci u izviđačkom logorovanju

Nakon završetka školske godine članovi Odreda izviđača “Sirius” iz Varaždina i Čakovca nisu mirovali već su krenuli u novu ljetnu avanturu koja se prošle godine zbog epidemiološke situacije nije održala.

Aktivnost su putem projekta financirali gradovi Varaždin i Čakovec, a u realizaciji su sudjelovali poduzeće ELKOM Nord GmbH, Udruga Argonauti Bjelovar, Lađari Hrvatsko Šumarsko Društvo i kamp AquaTerra.

Izviđačko logorovanje je ove godine, umjesto već tradicionalnog mjesta u blizini Daruvara na livadama okruženim šumama, održano u kampu kraj jezera Šoderica u općini Legrad.

Na ovogodišnjem izviđačkom logorovanju koje se održavalo od 10. do 17. srpnja sudjelovalo je četrdesetak članova Odreda izviđača „Sirius“, pretežno djece osnovnoškolskog uzrasta dok su kao voditelji pretežno sudjelovali srednjoškolci i studenti.

Tijekom boravka svi sudionici imali su neka zaduženja, kao što su noćno dežuranje, pomaganje u kuhinji i vođenje brige o čistoći i urednosti, a time su stjecali nova nezaboravna iskustva. U sklopu logorovanja bio je organiziran poludnevni izlet do jezera Jegeniš, a dijelom se hodalo po “hrvatskoj Amazoni” uz obalu Drave.

Općina Legrad za mališane je organizirala vožnju solarnim brodom po jezeru Šoderica, a posjetili su i adventure park te veslali u neretvanskim lađama. U sklopu logorovanja koprivnički HGSS održao je profesionalnu radionicu iz prve pomoći i spašavanja u vodi.

Svaki dan, kroz priče o gusarima i skrivenom blagu na Šoderici provodio se izviđački program. Članovi su morali izvršavati zadatke kako bi kraju svoje avanture pronašli skriveno blago.

Savladavani su osnovni izviđački sadržaji kao što su izrađivanje raznih patenata od drva i špage, signalizacija, čvorovi, osnove kuhanja u prirodi te prva pomoć. Organizirane su izviđačke igre i natjecanja, a u večernjem dijelu programa uz logorsku vatru se pjevalo, pričali vicevi, izvodili razni skečevi te igrale društvene igre.

www.sjever.hr
10.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.