Now Reading:
HAC će lansirati novu aplikaciju vrijednu 2,6 milijuna kuna – što će sve nuditi?
Full Article 1 minutes read

HAC će lansirati novu aplikaciju vrijednu 2,6 milijuna kuna – što će sve nuditi?

Neke od mogućnosti koje će vam pružati nova aplikacija HAC-a su upozorenje na prekoračenje ograničenja brzine, obavijesti o zastojima, prikaz obilaznih smjerova, piše Večernji list, prenosi Poslovni.hr.

Mobilna aplikacija, čija je procijenjena vrijednost nabave 2,6 milijuna kuna, omogućit će korisnicima pristup informacijama o trenutačnom stanju prohodnosti i meteorološkim uvjetima na dionicama pod nadležnošću svih koncesionara autocesta u RH, što uključuje i Istarski ipsilon i autocestu Zagreb – Macelj.

Aplikacija koja će biti besplatna, omogućiti će informiranje o stanju prometa na planiranoj ruti autocesta, dakle obavijesti o izvanrednim događajima, radovima na autocestama i povezanim državnim cestama, o stanju na graničnim prijelazima, ali i pristup prometnim kamerama, kao i izvještaj o vremenima putovanja. Korisnici će dobivati i obavijesti o trenutačnom ograničenju brzine na dionici, o meteorološkim uvjetima, odmorištima i dostupnim sadržajima, o naplati cestarine, a na toj platformi bit će i kontakti za policiju, vatrogasce, hitnu medicinsku pomoć.

Kako bi olakšala putovanje, aplikacije će prikazivati i obilazne smjerove kao i prikaz trenutačne lokacije vozila.

Uz aplikaciju, ovim projektom će se nadograditi i javne web-stranice HAC-a s interaktivnom kartom.

www.sjever.hr/poslovni.hr
10.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.