Now Reading:
GORNJA STUBICA Proštenje u Modrovcu i 10. Međunarodni Recital posvećen Srcu Isusovom i Marijinom
Full Article 2 minutes read

GORNJA STUBICA Proštenje u Modrovcu i 10. Međunarodni Recital posvećen Srcu Isusovom i Marijinom

U nedjelju, 8. kolovoza 2021. g., s početkom u 10:30 održan je 10. međunarodni književni susret posvećen Srcu Isusovom i Marijinom, kod kapelice sv. Vinka, u Modrovcu, u Gornjoj Stubici.

Program Recitala vodila je Tatjana Hikec, predsjednica Gornjostubičke udruge Lipin cviet, koja ovaj susret organizira u zajedništvu sa župom sv. Jurja mučenika, Gornja Stubica, Općinom Gornja Stubica i mještanima Modrovca.
Dvadeset i dvoje autora čitalo je svoje radove koji su odabrani za objavu u 10. Gornjostubičkom zborniku.

Do 1. lipnja zaprimljena su 176 rada, od kojih su za objavu u zborniku odabrana 86, a odabralo ih je tročlano izborno povjerenstvo u sastavu Mladen Ptičar, predsjednik društva hrvatski katolički muževi župe Đurmanec, Sandra Majsec i vlč. Nikola Jurković.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Vokalisti sv. Jurja.
Na desetogodišnjoj organizaciji ovog Recitala, organizatorima, Gornjostubičkoj udruzi Lipin cviet, u ime prisutnih autota zahvalio je autor Josip Bakalas koji na Recitalu sudjeluje deseti put.

Prisutnima se obratio i načelnik Općine Gornja Stubica, Jasmin Krizmanić koji se zahvalio organizatorima na ovih deset godina Recitala, na ustrajnosti i osvrnuo se na budućnost i godine koje su još pred nama.

Tatjana Hikec je u ime organizatora Mladenu Ptičaru i načelniku Krizmaniću uručila prigodne poklone za 10 godina Recitala. Zahvalila se svima na pomoći i podršci u organizaciji ovog Recitala, Župi i vlč. Nikoli Jurkoviću, Načelniku i Općini, Mjesnom odboru Modrovec i mještanima Modrovca, vrijednim članicama udruge i Vokalistima sv. Jurja koji već tradicionalno nastupaju na ovom događanju i obogaćuju ga pjevanjem. Na kraju su svim prisutnim autorima uručene Zahvalnice za sudjelovanje na 10. Recitalu.
Uslijedila je pobožnost Srcu Isusovu i sveta misa koju je predvodio upravitelj Župe vlč. Nikola Jurković.

www.sjever.hr/gornjastubica.hr
10.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.