Now Reading:
GODIŠNJICA POGIBIJE DRAŽENA ŠEŠETA I IVICE CECELJE: Pod pokroviteljstvom Varaždinske županije i Grada Novog Marofa održan 6. memorijalni turnir sjećanja
Full Article 3 minutes read

GODIŠNJICA POGIBIJE DRAŽENA ŠEŠETA I IVICE CECELJE: Pod pokroviteljstvom Varaždinske županije i Grada Novog Marofa održan 6. memorijalni turnir sjećanja

U Margečanu i Gačicama održana je centralna manifestacija obilježavanja 30. obljetnice pogibije Dražena Šešeta iz Gačica i 26. obljetnice pogibije Ivice Cecelje iz Završja, sahranjenih na groblju u Margečanu.

Na groblju u Margečanu počast im je polaganjem cvjetnih aranžmana, paljenjem svijeća i molitvom odala velika delegacija sastavljena od obitelji Šešet i Cecelja, zamjenika gradonačelnika Novog Marofa Ivana Tuka, predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Novi Marof Mire Sabolića, predstavnika DVD-a Gačice, Udruge veterana 2. Gardijske brigade Grom, ivanečkog ogranka dragovoljaca i veterana domovinskog rata i ivanečke HVIDRe.

Program je nastavljen u Vatrogasnom domu u Gačicama prigodnim obraćanjima predstavnika organizatora, gostiju i uzvanika. U ime Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gačice, nazočnima su se obratili Juraj Vincek i Franjo Piskač koji su zahvalili svima na dolasku, pomoći u organizaciji 6. memorijala sjećanja na njihovog prijatelja iz djetinjstva i sumještanina, zaželjevši ugodan boravak u Gačicama.

Zvonimir Kantolić, ratni pripadnik 2. Gardijske brigade Grom i dopredsjednik Udruge veterana ‘Gromova’ istaknuo je da se s velikim zadovoljstvom odazivaju, te naglasio da je ovo jedna od najbolje organiziranih manifestacija prisjećanja na nekog od njihovih poginulih kolega ‘Gromova’ u Domovinskom ratu, kojih je 203, među njima, uz Dražena, je i Željko Putar Grdak iz Ivanca. Kantolić je izrazio zahvalnost organizatorima na provedbi i očuvanju sjećanja na poginule hrvatske branitelje i vrijednosti Domovinskog rata.

Predsjednik UDVDR Ogranak Ivanec Ljudvek Cikač zahvalio se na dolasku, pohvalio suradnju s DVD-om Gačice i sve koji pomažu u realizaciji ovog projekta koji je zaživio s mještanima Gačica, što je naveo kao njegovu posebnu vrijednost. Kao i važnu činjenicu da se herojska žrtva Dražena, Ivice i svih poginulih hrvatskih branitelja ovakvim opsežnim programima sjećanja prenosi na mlađe naraštaje, što je jedan od najvažnijih zadaća braniteljskih udruga, a čemu UDVDR Ogranak Ivanec i HVIDRa Ivanec u svojem djelovanju daju posebno značenje.

Uslijedili su sportsko-rekreativni susreti u kojima je u belotu i visećoj kuglani sudjelovalo 30-ak natjecatelja.

Prvo mjesto u belotu osvojila je ekipa obitelji Šešet – Cecelja, drugi su bili veterani ‘Gromova’, treće je mjesto pripalo UDVDR Ogranak Ivanec, a četvrto domaćinu, DVD-u Gačice.

U visećoj kuglani pobijedio je Darko Pandurić iz UDVDR Ogranak Ivanec, drugi je bio Vjekoslav Piskač, treći Franjo Piskač, a četvrti Ivica Šimek, svi iz DVD-a Gačice.

Trima najboljim ekipama i pojedincima pripale su medalje i plakete, a nagrade su im uručile obitelji Dražena Šešeta i Ivice Cecelje, nakon čega je druženje nastavljeno u neformalnom tonu.

Tijekom memorijala svoju numizmatičku zbirku izložio Martin Lukavski, član predsjedništva UDVDR Varaždinske županije i Ogranka Ivanec, te Ivanečkog kluba kolekcionara i ona je, kao i obično, izazvala velik interes nazočnih.

Usprkos trenutnoj epidemiološkoj situaciji, a sukladno kojoj se i memorijal održavao, nazočilo mu je 50-ak mještana, gostiju, uzvanika, članova obitelji poginulih hrvatskih branitelja i predstavnika organizatora.

6. memorijal sjećanja na Dražena Šešeta i Ivicu Cecelju organizirali su Dobrovoljno vatrogasno društvo Gačice, te ivanečki i novomarofski Ogranci Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, a potporu daju obitelji Šešet i Cecelja, HVIDR-a Ivanec, udruga veterana 2. Gardijske brigade Grom, Mjesni odbor i mještani Gačica.

Pokrovitelji su mu Varaždinska županija i Grad Novi Marof.

Dražen Šešet poginuo je 8. kolovoza 1991. u mjestu Gređani pokraj Topuskog kao pripadnik 2. GBR Grom, a Ivica Cecelja četiri godine kasnije, 8. kolovoza 1995., u završnim akcijama VRO Oluja na karlovačkom bojištu, kao pripadnik novomarofske satnije 104. Brigade HV. 

www.sjever.hr
09.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.