Now Reading:
STRAH U KOPRIVNICI: Otvoren natječaj za najbolju kratku priču, aplicirajte!
Full Article 2 minutes read

STRAH U KOPRIVNICI: Otvoren natječaj za najbolju kratku priču, aplicirajte!

„Strah u  Koprivnici“ naziv je ovogodišnjeg kreativnog natječaja za najbolju kratku priču čija je radnja smještena u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove.

Nakon natječaja „Koprivnički krimić“ (2019.) i „Ljubav u Koprivnici u vrijeme korone“ (2020.) ovo je treći kreativni natječaj za najbolju kratku priču koji raspisuje Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica Priče koje su nagrađene ili su ušle u uži izbor na ova dva natječaja objavljene su u e-knjizi KOPRIVNIČKE PRIČE 1 (2020.).

Ovogodišnji natječaj tematizira jednu od temeljnih, najstarijih emocija čovjeka kao osobe i vrste. Strah pokreće mnoge stvari u našim životima, i dobre i loše. Doživljava se u različitim situacijama i okolnostima, u svim  kulturama, civilizacijama i okruženjima. Uglavnom se javlja kao neugodan osjećaj koji nastaje kao reakcija na postojeću ili očekivanu opasnost. Razlikuje se po  intenzitetu i stupnju – od opreza, bojazni, treme do tjeskobnog straha, paničnog straha, užasa, strave… Neki doživljaji straha su instinktivni i zavise o vanjskom utjecaju, dok neki dolaze kao simptomi naših vlastitih podsvjesnih sukoba. Može li prestrašen čovjek biti slobodan? Postajemo li netko drugi kada osjećamo strah?

Kreativni natječaj traje od 1. srpnja do 31. kolovoza 2021. Cilj je potaknuti literarno stvaralaštvo o Koprivnici te po motivima najboljih priča organizirati književne šetnje i doprinijeti novom vidu kulturnog turizma. Natječaj je anoniman, a priče ocjenjuje povjerenstvo od tri člana. Tekst mora biti izvoran i neobjavljen. Autore najboljih priča očekuju zanimljive nagrade!

Na natječaj se mogu prijaviti tekstovi pisani hrvatskim standardnim jezikom. Priča, a ni dio priče ne smiju biti prethodno objavljeni. Priča može imati do deset kartica (18 000 znakova s prazninama), a njezina radnja mora biti smještena u ambijent grada Koprivnice. Priče treba poslati na adresu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica do 31. kolovoza 2021. s oznakom „Natječaj za kratku priču 2021.“. Pobjednike očekuju nagrade sponzora – nakladničkih kuća Menadar Media (prva nagrada), Znanja (druga nagrada) i Šarenog dućana (treća nagrada), kao i javna promocija priča.

www.sjever.hr
08.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.