Now Reading:
Druženjem i sportskim igrama obilježeno 30 godina SJP Barun, Kolar zahvalio na odličnoj suradnji u rješavanju problema braniteljske populacije
Full Article 3 minutes read

Druženjem i sportskim igrama obilježeno 30 godina SJP Barun, Kolar zahvalio na odličnoj suradnji u rješavanju problema braniteljske populacije

Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun je u subotu, 7. kolovoza 2021. godine, povodom obilježavanja 30. godišnjice osnutka Specijalne jedinice policije “Barun” i 26-godišnjice Vojno redarstvene operacije “OLUJA” organizirala Sportske igre hrvatskih branitelja i članova obitelji – Memorijal Josip Mirt Teček.


Župan Željko Kolar pozdravio je okupljene hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji.

-Upravo ovakva okupljanja uvijek iznova skreću pažnju na one koji su dali najviše za stvaranje samostalne i suverene Hrvatske – to su naši branitelji koji su položili svoj život za Domovinu i naravno njihove obitelji. Na svima nama je obaveza da ih nikad ne zaboravimo da se kontinuirano trudimo da njihova žrtva ne bude uzaludna – rekao je župan Željko Kolar te uz, čestitke za 30 godišnjicu osnivanja Specijalne jedinice policije Barun, članovima Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun zahvalio na odličnoj suradnji u rješavanju problema braniteljske populacije.

Specijalna jedinica policije Barun osnovana je 31. ožujka 1991. godine kao Jedinica za posebne namjene sa središtem u Kumrovcu, dok je novo ime dobila početkom 1992. godine nakon što je prešla u Grad Zlatar. Jedinica je sudjelovala u borbenim zadaćama diljem Republike Hrvatske, od Slavonije do krajnjeg juga Lijepe Naše te je dala nemjerljiv doprinos u Domovinskom ratu. Posebno je značajno da ni jedan pripadnik Jedinice nije smrnto stradao ni bio teško ranjen.

-Svoje zadaće odradili smo časno i profesionalno. S vremenom su veze stvorene u ratu počele slabiti te se javila potreba za osnivanjem kvalitetne udruge koja će okupiti ratne pripadnike jedinice, kao i članove njihovih obitelji. Tamo smo 2021. godine osnovali Udrugu veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun koja uspješno djeluje te unatoč svim poteškoćama provodi niz projekata“– istaknuo je predsjednik Udruge Mladen Hrastinski te kao najznačajnije projekte Udruge Promicanja istine o Domovinskom ratu kroz koje u zagorskim školama godišnje odrade 30-40 predavanja, zatim popratni Likovno-literarni natječaj s temom Domovinskog rata te projekt Sportom i druženjem protiv stresa kojim nastoje psihosocijalno osnažiti branitelje i članove njihovih obitelji.

Okupljene su pozdravili i načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak te izaslanik ministra hrvatskih branitelja Vladimir Bergman, koji je čestitao članovima Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun na provođenju više hvalevrijednih projekata.

-Ovo je jedna od najučinkovitijih i najažurnijih, ako ne i najažurnija udruga u Hrvatskoj koja uvijek na vrijeme ispunjava svoje zadaće i pravda sva svoje troškove u svezi namjenskih sredstava Ministarstva hrvatskih branitelja – istaknuo je ravnatelj Uprave za pravne i stambene poslove u Ministarstvu hrvatskih branitelja Vladimir Bergman.

Prije otvorenja sportskih igara je kod Centralnog križa na Gradskom groblju u Donjoj Stubici odana je počast svim pokojnim ratnim pripadnicima Specijalne jediice policije Barun, kao i na grobovima pokojnih članova Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun Zlatka Znike u Gornjoj Stubici i prvog predsjednika Udruge Josipa Mirta – Tečeka u Donjoj Stubici.

www.sjever.hr/kzz.hr
08.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.