Now Reading:
Ratni pripadnici Roda i ove godine u Kninu – pridružio im se župan Stričak
Full Article 2 minutes read

Ratni pripadnici Roda i ove godine u Kninu – pridružio im se župan Stričak

Kolovoz 1995. budi nešto ljepša sjećanja na Domovinski rat; kako u našim braniteljima tako i u svim ljudima diljem Lijepe naše. Naši branitelji diljem hrvatske te ratni pripadnici specijalne jedinice policije PU varaždinske „RODA“ s ponosom se prisjećaju najveće vojne pobjede u povijesti Hrvatske – VRO „Oluja“ koja je, uz VRO „Bljesak“ bila okosnica za završetak rata.

Prenosimo priopćenje SJP Roda:

Naši heroji, njih preko 200 tisuća, kroz 84 sata operacije oslobodili su preko 10.000 četvornih kilometara okupiranog područja te nam svojom hrabrošću i ustrajnošću donijeli završnu pobjedu za slobodu koju danas živimo. U samoj operaciji sudjelovala je i specijalna jedinica policije PU varaždinske „RODA.

Hrvatski sinovi koji su sudjelovali u oslobođenju okupiranog prostora danas slove kao najveći hrvatski heroji i naš ponos, a s velikom tugom prisjećamo se 204 policajaca i vojnika koju su svoje živote položili na oltar Domovine. U operaciji, 1100 vojnika i policajaca je bilo ranjeno, dok se 2 se slove kao nestala.

Njima u počast, ratni pripadnici specijalne jedinice policije PU varaždinske „RODA“, zajedno sa županom Varaždinske županije – Anđelkom Stričakom koji je i sam bio pripadnik „RODA“ i sudjelovao VRO „Oluja“, prisustvovali su na svečanom obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu. Svetu misu za poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta predvodio vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan.

Na spomenik hrvatske pobjede „Oluja 95“, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen svim žrtvama te je započet prigodni program koji se ove godine održao na stadionu Nogometnog kluba Dinara, zbog važećih epidemioloških mjera.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su i predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, premjer Andrej Plenković te predsjednik sabora Goran Jandroković koji su se obratili prisutnima s nekoliko prigodnih riječi. Također, u ime svih branitelja obratio se i Danijel Rehak, umirovljeni pukovnik i predsjednik udruge logoraša.

www.sjever.hr
06.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.