Now Reading:
HVIDRA Zabok obilježila 26. obljetnicu VRO Oluja: Za obranu Domovine dali ste dio svog tijela, svog zdravlja
Full Article 2 minutes read

HVIDRA Zabok obilježila 26. obljetnicu VRO Oluja: Za obranu Domovine dali ste dio svog tijela, svog zdravlja

Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Zabok je u srijedu, 4. kolovoza 2021. godine, u Svetom Križu Začretju organizirala obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice VRO Oluja.

Okupljene branitelje i njihove goste je u ime župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara pozdravila pročelnica županijskog upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, udruge i mlade Martina Gregurović Šanjug. Pročelnica Gregurović Šanjug je, uz čestitke za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, istaknula i županijsku podršku hvalevrijednim projektima HVIDRE Zabok i ostalih braniteljskih udruga koje djeluju na području Krapinsko-zagorske županije.

Predsjednik Udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Zabok Rajko Bartolin naglasio je kako su članovi HVIDRE bili u raznim postrojbama na bojištima diljem Lijepe Naše.

– Za obranu Domovine dali ste dio svog tijela, svog zdravlja. HVIDRA Zabok djeluje već 26 i pol godina, kroz to vrijeme ustrajno se radilo i odricalo. I iako nas je svakog dana sve manje, još uvijek volonterski provodimo naše programe i projekte. Svi mi, kao i medicinska struka znaju što nama znače ovakva obilježavanja i sportsko rekreativna druženja. Okupljamo se da nam bude lakše i ti naši programi su uglavnom preventivnog karaktera. Zato želim da se i ova naša druženja odvijaju u sportskom  duhu tolerancije i fer-pleya po onoj poznatoj krilatici pokretača modernih međunarodnih olimpijskih igara Da je važno sudjelovati, a ne pobijediti –kazao je predsjednik HVIDRE Zabok Rajko Bartolin, koji je ovom prilikom prigodne zahvalnice za potporu u radu udruge uručio predstavnicima Krapinsko-zagorske županije, Općine Sveti Križ Začretje, Župe Sveti Križ Začretje, tvrtke FRAGMAT H i u odsutnosti Gradu Zaboku i Općini Krapinske Toplice.

Prisutne su uz prigodne čestitke pozdravili i načelnik Općine Sveti Križ Začretje Marko Kos, župnik u Svetom Križu Začretju Vladimir Drnetić te Željko Knežević ispred tvrtke FRAGMAT H.

U sklopu obilježavanja zapaljene su svijeće ispred centralnog križa na groblju u Svetom Križu Začretju, služena je sv. misa te su održani i sportske igre branitelja u šahu, belotu i pikadu, koje je  simbolično otvorila izaslanica župana Krapinsko-zagorske županije Martina Gregurović Šanjug.

www.sjever.hr/kzz.hr
06.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.