Now Reading:
Grad Čakovec u samom vrhu po brzini i broju izdanih građevinskih dozvola
Full Article 2 minutes read

Grad Čakovec u samom vrhu po brzini i broju izdanih građevinskih dozvola

U prvih šest mjeseci ove godine na građevinsku dozvolu u 33 grada koji se nalaze u sustavu e-dozvole čekalo se prosječno 28,6 dana, a prošle godine – zbog korone i lock-downa čekalo se punih 44,29 dana!

Grad Čakovec treći je najbrži grad po izdavanju građevinskih dozvola u ovoj godini – u prosjeku se čeka 19 dana, a iz godine u godinu raste broj riješenih predmeta i izdanih dozvola. U 2019. su tako izdali 622 akta za provođenje dokumenata prostornog uređenja, od čega 134 građevinske dozvole, 2020. izdano je 808 akata, od čega 149 građevinskih dozvola, a u prvih šest mjeseci ove godine 394 akta, od čega 70 građevinskih dozvola, piše portal Gradonačelnik.hr.

-Grad Čakovec i Međimurska županija su sredina u kojoj se u usporedbi s ostalim dijelovima Hrvatske mnogo gradi i investira, a taj ciklus nije zaustavljen niti tijekom trajanja mjera ograničenja širenja virusa. Upravo zbog konstantnog priliva novih predmeta, zaposlenici gradske uprave koji se bave izdavanjem dozvola za gradnju, naučeni su svoje zadatke odrađivati profesionalno i angažirano, vodeći računa o propisima i rokovima, kažu u čakovečkoj gradskoj upravi.

Dodaju kako su neki zahtjevi ili nedovoljno dorečeni ili manjkavi, zbog čega se i duže rješavaju.
-Tu je i razlog zbog čega je prosječno čekanje na rješavanje zahtjeva u 2020. godini trajalo 30,95 dana. U 2019. i ovoj godini zahtjeva čije je rješavanje zahtijevalo ponovno kontaktiranje stanki, bilo je manje, tako da je i prosječno vrijeme od predaje do izdavanja dozvole bilo kraće. Inače, Grad Čakovec je stalno u nacionalnom vrhu kako po brzini izdavanja akata vezanih uz gradnju, tako i po njihovoj količini u odnosu na broj stanovnika – kažu u Upravi za Gradonačelnik.hr.

www.sjever.hr/gradonacelnik.hr
06.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.