Now Reading:
Župan Stričak: Čestitam jedan od najvažnijih hrvatskih državnih blagdana!
Full Article 2 minutes read

Župan Stričak: Čestitam jedan od najvažnijih hrvatskih državnih blagdana!

Danas je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Varaždinski župan Anđelko Stričak čestito je hrvatskim braniteljima i građanima Hrvatske:

„Svima čestitam jedan od najvažnijih hrvatskih državnih blagdana. Dan za koji s ponosom možemo reći „nakon višestoljetnih težnji hrvatskog naroda za svojom Domovinom, upravo smo mi ta generacija koja je to ostvarila“.

Danas, kada će svi pogledi biti usmjereni prema Kninu, simbolu pobjede prilika je da se prisjetimo svih varaždinskih postrojbi, od policijskih jedinica posebne namjene do gardijskih brigada, od SJP, RODA, 5. bojne prve A brigade TIGROVA, 7. gardijske brigade PUMA, 104. br. HV, odnosno ponosa Hrvatske vojske i policije.

Najgore što se jednom narodu može dogoditi je rat. Tada do izražaja dolazi ljudska ćud, a ljude dijelimo na dobre i loše. Na one koji pod cijenu vlastitog života poduzimaju sve da zaštite slabe i na one kojima ništa nije sveto, koji uništavaju sve pred sobom.

Drage Varaždinke i Varaždinci budite sigurni da su pripadnici varaždinskih ratnih postrojbi, uvijek i svugdje, davali sve od sebe da pomognu, bili su prevaga na bojištu i zato ih se toliko cijeni.

Danas obilježavamo kraj rata koji je završen bitkom svih bitaka VRO OLUJA. Prisjećamo se naših poginulih, ranjenih i stradalih kolega. Žrtve svih njih da bi naša Domovina danas mogla biti članica najnaprednijih integracija današnjice NATO saveza i Europske unije. Integracija zbog kojih smo daleko sigurniji i otporniji na izazove današnjice, kojih, na žalost, ne nedostaje, počevši od posljedica uzrokovanih klimatskim promjena, migrantskim krizama, potresima, epidemijama, poput ove, još uvijek aktualne, korona virusa.

Samo zajedno misleći na druge lakše ćemo ih preboljeti. Ali, isto tako treba cijeniti, a i radovati se, uspjehu drugih. Ovih dana osmjeh na licima daruju nam naši sportaši koji u dalekom Japanu brane boje naše Domovine. Do sada su osvojili OSAM medalje i na tome im čestitam.

A boje naše Domovine su GRB, ZASTAVA i DRŽAVNA HIMNA. To su simboli koji nas okupljaju, na njih smo ponosni i prepoznatljivi u svijetu!

I na kraju, svim Hrvaticama i Hrvatima u Domovini i iseljeništvu, svim našim građanima želim sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te dan Hrvatskih branitelja!“

www.sjever.hr
05.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.