Now Reading:
Župan Posavec: Oluja nije samo veličanstvena akcija, Oluja je simbol pobjede i jedinstva jednog naroda!
Full Article 2 minutes read

Župan Posavec: Oluja nije samo veličanstvena akcija, Oluja je simbol pobjede i jedinstva jednog naroda!

Župan Međimurske županije Matija Posavec svim građanima i građankama uputio je čestitku i prigodne riječi povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Podsjetio je na teške, ali ponosne dane u kojima je oslobođen hrvatski teritorij i postavljeni su temelji za stvaranje moderne hrvatske države, a njegovu čestitku prenosimo u cijelosti:

„Poštovane Međimurke i Međimurci!

Prošlo je točno 26 godina od dana kada su Hrvatska vojska i hrvatski redarstvenici oslobodili okupirane dijelove Republike Hrvatske u pobjedničkoj i oslobodilačkoj vojno-redarstvenoj akciji „Oluja“. 

S neizmjernim pijetetom i poštovanjem prisjećamo se i svakog od 78 poginulih međimurskih branitelja koji su se borili diljem Hrvatske i dali svoj život u jednoj od najvećih pobjeda našega naroda, na čemu ćemo im zauvijek biti zahvalni.

Zajedništvo, snaga i hrabrost svakog našeg branitelja podsjetnik je i priznanje na 84 sata u kojima su oslobodili više od 10.000 četvornih kilometara hrvatskog teritorija te pobjedonosno oslobodili Knin i tako ispisali hrvatsku povijest.

Operacija Oluja ostat će upamćena u hrvatskoj povijesti kao simbol zajedništva i pobjede, simbol vrijednosti zbog kojih s ponosom čuvamo uspomenu na hrvatske branitelje, invalide Domovinskog rata i članove obitelji poginulih, preminulih i nestalih branitelja te svima čija je patnja i žrtva omogućila stvaranje slobodne Hrvatske.

Iznimno je važno usaditi vrijednosti snage i zajedništva, dozu zahvalnosti prema onima koju su stvarali našu povijest i položili ono najvrjednije, svoj život na oltar domovine. Dugujemo im vječnu zahvalnosti zbog koje imamo obavezu, ali i potrebu našoj djeci stvarati uvjete za dostojan i sretan život.

Na dan kada slavimo veličanstvenu pobjedu Hrvatske vojske, trebamo biti posebno ponosni jer zajedništvo koje se tada izgradilo naša je snaga. Upravo tom snagom trebamo udružiti svoje znanje i sposobnost kako bismo uspješno prebrodili razne krizne situacije koje nam posljednjih godinu dana mijenjaju način života te pronaći rješenja za mnogobrojne izazove s kojima se svakodnevno susrećemo, a najvažnije od svega osigurati bolju budućnost našoj djeci.”

www.sjever.hr / Međimurska županija
05.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.