Now Reading:
Svečano otvoren novouređeni Trg Republike Hrvatske u Varaždinskim Toplicama, nova zvjezdica turističkog grada
Full Article 2 minutes read

Svečano otvoren novouređeni Trg Republike Hrvatske u Varaždinskim Toplicama, nova zvjezdica turističkog grada

U srijedu, 4. kolovoza, svečano je otvoren novouređeni glavni gradski trg u Varaždinskim Toplicama, Trg Republike Hrvatske.

Zadovoljstvo dovršenim projektom s građanima Varaždinskih Toplica i gostima podijelila je gradonačelnica Dragica Ratković.

– Dočekali smo i taj svečani trenutak da otvorimo trg u centru našeg grada. Bilo je puno problema, ali smo ih riješili. Za drugi mandat najavili smo da nastavljamo s razvojem. Marljivo smo radili i to se vidi. A prepoznali su to i građani. Kad smo pripremali tehnički pregled, prišao mi je jedan sugrađanin i rekao da ovaj trg za Varaždinske Toplice znači isto što i Pelješki most za Hrvatsku – rekla je Ratković.

– Uređenje trga koštalo je 3 milijuna kuna. U našem gradu sve je zaštićeno i trebalo je ispuniti uvjete konzervatora. Ali nije nam žao niti jedne kune koja je uložena. Kad me pitaju kako vidim budućnost naših Toplica odgovor je: kao grad uređen s četiri zvjezdice. Jednu zvjezdicu večeras smo otvorili – dodala je gradonačelnica.

Na svečanosti je bila i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec koja je naglasila da se trg nalazi u samom srcu Varaždinskih Toplica, svojevrsnog dragulja Varaždinske županije.

– Sigurna sam da će ovako moderno uređeni trg ubrzo postati još jedan od prepoznatljivih simbola ovog grada. Varaždinske Toplice su oduvijek bile mamac mnogim turistima, kako domaćim, tako i stranim, te vjerujem kako će Toplice nakon ulaganja i niza investicija koje se provode, ali i koje će se provesti u bližoj budućnosti, biti zamašnjak razvoja kontinentalnog turizma ovog dijela Hrvatske – kazala je zamjenica župana Zagorec.

Novouređeni Trg Republike Hrvatske u Varaždinskim Toplicama blagoslovio je župnik Stjepan Mostečak. A kako priliči svečanom trenutku, na otvorenju je nazdravljeno pjenušcem Vinarije Najman iz Martinkovca, čija su vina nagrađena Decanterovim nagradama.

U glazbenom dijelu program otvorenja, koji su pripremili Grad Varaždinske Toplice i gradska Turistička zajednica, nastupili su Mirta i Emerik te Zvonimir Detelj.

Input your search keywords and press Enter.