Now Reading:
Gradonačelnik Bosilj uputio čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnice VRO „Oluja“
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Bosilj uputio čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnice VRO „Oluja“

Čestitka gradonačelnika grada Varaždina povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnice VRO „Oluja“.

Čestitku prenosimo u cijelosti: 

“I ove godine, 5.kolovoza obilježavamo najsjajniju pobjedu u hrvatskoj povijesti, pobjedu u ratu koji su nam nametnuli, koji nitko od nas nije htio, ali u kojemu smo zbog hrabrosti naših branitelja i svih naših građana pobijedili. Posebnu zahvalu dugujemo hrabrim muškarcima i ženama koji su za slobodu koju svi mi danas uživamo, dali ono najvrjednije, a to je život.

Posebno hvala i svim braniteljima iz Varaždina, Varaždinske županije, čitavog hrvatskog sjevera koji su, upravo iz ljubavi prema svojoj zemlji krenuli diljem Hrvatske i uvelike pridonijeli veličanstvenoj pobjedi, pokazujući uz znanje i umijeće i velikodušnost i humanost pobjednika. To je naš mentalitet i ono po čemu se u ratu i miru možemo s pravom ponositi. Grad Varaždin i ja osobno, učinit ćemo sve kako bismo im iskazali poštovanje i zahvalnost te zaštitili njihovo dostojanstvo.

Svaka žrtva, neovisno o vjeroispovijesti, boji kože ili narodnosti, jest žrtva i to uvijek treba glasno izreći, zločin osuditi, a pobjedom se ponositi i o njoj učiti buduće generacije.

Ne obazirimo se na priče onih koji samo pričaju i kada je njihov projekt propao, kada nisu uspjeli. Možda i dan danas neki od njih ne žive u miru, nego u nemiru sami sa sobom, u strahovima, zbog promašenih ambicija, krivih želja, loših namjera.

Mi danas, kao i naši branitelji prije 26 godina, rješavamo probleme, ne odustajemo, ne kalkuliramo i činimo sve kako bi naša djeca živjela u gradu, županiji, zemlji koja upravo na temelju svoje slavne prošlosti, gradi bolju, sretniju budućnost!

Svim našim sugrađanima čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a svim našim braniteljima njihov dan.”

www.sjever.hr
05.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.