Now Reading:
Završen projekt EDUPREVENT vrijedan 994 tisuće kuna čiji je nositelj Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice! Kolar: Edukacije nemaju alternative!
Full Article 3 minutes read

Završen projekt EDUPREVENT vrijedan 994 tisuće kuna čiji je nositelj Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice! Kolar: Edukacije nemaju alternative!

U srijedu, 4. kolovoza 2021. godine, u prostoru Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice održana je završna konferencija 994.000 kuna vrijednog projekta EDUPREVENT – edukacijom do zdravlja.

Provedba projekta EDUPREVENT usmjerena je na unapređenje kvalitete usluga zdravstvenih institucija s područja Krapinsko-zagorske županije u sferi kardiovaskularnog zdravlja i prevencije bolesti probavnog sustave. Djelatnici zdravstvenog sustava su u sklopu projekta sudjelovali na edukativnim aktivnostima sa svrhom primjene novih metoda u radu s pacijentima te pravovremenom prepoznavanju i prevenciji daljnjeg razvoja bolesti.

Krapinsko – zagorsko župan, Željko Kolar čestitao je na realiziranom projektu i istaknuo kako edukacije nemaju alternative.

– Nova tehnologija koja se svaki dan u zdravstvu prijavljuje, investicije u novu aparaturu, osobna edukacija i nove metode liječenja stvari su s kojima se moramo nositi i baviti svih 365 dana u godinu. To je ono što će izdvajati uspješne od neuspješnih, a naša bolnica i sve zdravstvene ustanove uspješne su, prije svega, zbog educiranih i motiviranih djelatnika i djelatnica – rekao je župan Kolar i podsjetio kako je pred Krapinsko – zagorskom županijom nova financijska omotnica i mogućnost javljanja na niz natječaja koji će širiti znanja, isključivo zajedničkom snagom svih zdravstvenih ustanova na području Zagorja.

Ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Željka Žnidarić za početak je podsjetila na tijek ranije navedenog projekta. Naime, 2018. godine u Ministarstvu zdravstva otvoren je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava europskog socijalnog fonda operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali”. Cilj poziva bio je povećanje znanja i svijest o važnosti promocije zdravlja i bolesti na području Republike Hrvatske. Specifičan cilj, na koji je aplicirala bolnica Krapinske Toplice bio je „Unapređenje znanja i vještina zdravstvenih djelatnika i zaposlenika zdravstvenim ustanova u promociji zdravlja i prevenciji bolesti”.

– Na inicijativu Krapinsko – zagorske županije, naša bolnica kao voditelj projekta, uz Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana, Dom zdravlja, Zavod za hitnu medicinu, Zavod za javno zdravstvo i ljekarnom Krapinsko – zagorske županije koji su partneri na projektu, osmisli smo projekt edukacije naših zdravstvenih djelatnika – rekla je ravnateljica Žnidarić.

– Zbog objektivnih okolnosti projekt nismo mogli realizirati u početno zadanom vremenu, aktivnosti su nam bile stopirane, što je rezultiralo produženjem provedbe projekta do 11. kolovoza. U tom smo periodu odradili dva kongresa u Hrvatskoj, webinar o debljini i dijabetesu, webinar „Proljetna pedijatrijska škola” i organizirali smo tečaj normalnog pokreta, tečaj nordijskog hodanja, tečaj naprednih mjera održavanja života i tečaj manualne limfne drenaže. Kako bismo proveli tečajeve, nabavili smo i opremu – objasnila je Žnidarić i dodala kako se broj provedenih radionica povećao u odnosu na planirane, što je rezultiralo i većim brojem educiranih djelatnika, njih 180 umjesto 80 planiranih, a u posljednjih mjesec dana, nositelj projekta održao je i dva okrugla stola.

Ravnateljica Žnidarić na je kraju uputila posebnu zahvalu Krapinsko – zagorskoj županiji, ali i cijelom timu koji je sudjelovalo u provedbu projekta i edukacijama, posebice u teškim i izazovnim trenucima.

mčaržavec/www.sjever.hr
04.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.