Now Reading:
Međimurski osnovnoškolci otkrivali znanost kuhanjem: MIK i MIS proveli još jednu uspješnu STEM radionicu
Full Article 2 minutes read

Međimurski osnovnoškolci otkrivali znanost kuhanjem: MIK i MIS proveli još jednu uspješnu STEM radionicu

Međimurski informatički klub (MIK) je u sklopu projekta “STEM Kamp Međimurske županije” uspješno proveo još jednu besplatnu ljetnu radionicu za djecu i mlade u cijelosti financiranu sredstvima Međimurske županije.

Riječ je o četverodnevnoj radionici Otkrivanje znanosti kuhanjem, koju su proveli u suradnji s udrugom Mladi informatički stručnjaci (MIS), a održala se u prostorijama Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju – Metalska jezgra.

Nakon dobivenih osnovnih znanja iz kemije petnaest osnovnoškolaca od 4. do 8. razreda, pod mentorstvom voditeljice Andreje Poljanec, uvidjelo je važnost prirodnih znanosti i kemije i njihovoj primjeni u svakodnevnom životu.

Edukativni i zabavni pokusi potaknuli su razvoj motivacije kod djece koja vodi prema dubinskom pristupu učenju i razumijevanju koncepata. Djeca su se na početku upoznala s osnovnim laboratorijskim priborom i posuđem, pravilnim mjerenjem volumena tekućine i vaganjem, nakon čega su svaki pokus mogli izvesti samostalno, vodeći se pritom pravilima zaštite na radu – koristeći zaštitne naočale, rukavice i pregače.

-Cilj radionica bio je da se pobuditi ljubav, strast i interes za prirodne znanosti, s naglaskom na kemiju. Izvodeći maštovite pokuse, učenici su mogli povezati stvarne životne situacije sa situacijama i problemima u znanosti. Izuzetno sam zadovoljna odazivom djece i njihovom aktivnošću i motivacijom za vrijeme izvođenja pokusa. Tijekom četverodnevnog druženja nije nedostajalo smjeha, zabave i igre, što me još više zainteresiralo za rad s djecom. Bilo je lijepo na trenutak otputovati u dječji svijet znanosti – kazala je voditeljica radionica Andreja Poljanec.

www.sjever.hr / mik.hr
04.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.