Now Reading:
Odabrani najljepši balkoni u varaždinskom Domu za starije i nemoćne, Zagorec: Naši umirovljenici svima nam mogu biti primjer!
Full Article 2 minutes read

Odabrani najljepši balkoni u varaždinskom Domu za starije i nemoćne, Zagorec: Naši umirovljenici svima nam mogu biti primjer!

„Kad bi ove ruže male…”, prigodna je pjesma kojom je u ponedjeljak započela svečanost proglašenja najljepših balkona u Domu za starije i nemoćne Varaždin, tradicionalna priredba na kojoj su nagrade uručene korisnicima koji sade i njeguju cvijeće, ali i članovima Eko-grupe koji cijele godine vode brigu o okolišu Doma. Svečanosti je prisustvovala i zamjenica župana Silvija Zagorec.

Prvu nagradu za najljepši balkon osvojila je Vesna Dabović, drugo mjesto Dragica Pavlina i Barbara Samardžija, treće bračni par Biserka-Marija i Ivan Runac, četvrto Katica Keretić te peto Dragica Lončar.

– Čestitam pobjednici, ali i svim drugim korisnicima koji su sudjelovali u ovom izboru koji se održava više od 30 godina. Za mene su svi pobjednici jer su u uređenje balkona i brigu o cvijeću uložili puno truda i ljubavi. Naši umirovljenici podnijeli su iznimno veliki teret u doba pandemije koronavirusa, a upravo brigom o cvijeću i okolišu Doma pokazuju mladenačku poletnost i živost, u čemu svima nama mogu biti primjer – istaknula je Zagorec, uz koju je na svečanosti bila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić.

Nimalo lak posao obavile su članice Ocjenjivačke komisije Ana Brdar iz cvjećarnice „Mira”, Viktorija Cikač krajobrazna arhitektica iz Parkova i Ivana Dreven iz Varaždinskih vijesti.

– Odluka je bila teška jer su svi balkoni lijepi i dobro njegovani. Sađeni su u različito vrijeme, ali se vidi briga svih korisnika o cvijeću koje su posadili. Na prvonagrađenom balkonu zasađene su crvene pelargonije, koje su doista bujne i njegovane, tako da smo odlučili nagraditi trud uložen u njihovo održavanje – otkrila je krajobrazna arhitektica Viktorija Cikač.

Ponosna je bila i ravnateljica Doma Vesna Vidović-Oreški.

– Imamo doista dugogodišnju tradiciju održavanja svečanosti proglašenja najljepših balkona, koja je prošle godine nakratko prekinuta, što zbog pandemije, a što zbog radova na energetskoj obnovi. Nakon godinu i pol bez događanja u Domu, korisnike smo odlučili razveseliti prigodnim programom, nagradama za one koji su najbolje uređivali balkone, a ujedno smo prigodnim darovima zahvalili i članovima Eko grupe koji marljivo, već godinama, brinu o uređenju okoliša – rekla je Vidović-Oreški.

Prigodni program izveli su korisnici Doma, koji su, baš kao i nagrađeni, dobili veliki pljesak za trud.

www.sjever.hr
03.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.