Now Reading:
Novi investitori u Gospodarskoj zoni Brezje – Bosilj: Kad maknemo bale, riješit ćemo Zonu “u roku keks”
Full Article 3 minutes read

Novi investitori u Gospodarskoj zoni Brezje – Bosilj: Kad maknemo bale, riješit ćemo Zonu “u roku keks”

U Gospodarsku zonu Brezje stižu tri nova investitora koji će zaposliti 30-ak ljudi. Ugovori o prodaji zemljišta potpisani su u utorak u varaždinskoj Gradskoj vijećnici.

Gradonačelnik Neven Bosilj nije krio zadovoljstvo dolaskom novih investitora te je naglasio da tu nije kraj jer gotovo svakoga tjedna dolazi ih nekoliko koji su zainteresirani za ulaganja u Zoni.
-Vide da se mijenja klima u gradu i ja sam zbog toga izuzetno sretan. Danas smo potpisali osmi, deveti i deseti ugovor Zone Brezje, a zadovoljan sam iz nekoliko razloga. Prije svega, tri nova investitora, od toga je jedan u metaloprerađivačkoj industriji gdje ćemo raditi određene dodane vrijednosti. Tvrtka se bavi CNC-om i takvi investitori koji stvaraju posebne dodane vrijednosti nas čine izuzetno ponosnima – rekao je Bosilj.

U Gospodarsku zonu Brezje dolaze tvrtka Smart d.o.o. iz Varaždina koja će kupiti zemljište u Cehovskoj ulici ukupne površine 2.400 m2, po cijeni od 136,08 kn/m2, što iznosi ukupno 326.592,00 kuna. Investitor planira izgradnju prodajno servisnog centra za prodaju, servis i nadogradnju vozila, a planira zaposliti od troje do petero novih djelatnika.

IBO Metal d.o.o. Varaždin kupuje zemljište ukupne površine 3360 m2, ukupno 457.228,80 kuna, a planira izgradnju proizvodno poslovnog objekta za preciznu obradu metala (projektiranje, CNC obrada…) te zapošljavanje desetero djelatnika.

LG CLOUD j.d.o.o. iz Varaždina na zemljištu u jugoistočnom dijelu Gospodarske zone Brezje ukupne površine 7000 kvadrata, čija je cijena 135,72 kuna/kvadrat, a to iznosi ukupno 950.000,00 kuna., planira izgradnju uslužno trgovačkog objekta (benzinske pumpe s pratećim sadržajima) vrijednosti 2 milijuna eura i zapošljavanje desetero do 15-ero djelatnika. Investiciju planira realizirati u roku od 30 mjeseci.

Ivan Božić, vlasnik tvrtke IBO METAL d.o.o. Varaždin zadovoljan je potpisanim ugovorom.

-Bavimo se obradom metala. Sada smo u najmu i planiramo izgraditi halu od tisuću kvadratnih metara i dodatno zaposliti 15-ak ljudi. To planiram još ove godine realizirati, kako bismo čim prije počeli s radom. Gledajući trenutnu situaciju na tržištu, zadovoljni smo s kupnjom – rekao je Božić.

Daljnje širenje Gospodarske zone uvelike ovisi o balama

Da bi se dalje širila Zona, moramo riješiti bale, naglasio je gradonačelnik Bosilj.
-Sad rješavamo servisnu cestu, radimo infrastrukturu, ali za neko daljnje širenje preduvjet je rješavanje bala koje tamo stoje već 16 godina. Vjerujem da ćemo ih u sljedeće dvije godine riješiti – optimistično je rekao Bosilj.

Gradonačelnik je dodao da trenutno razgovaraju s nekoliko većih investitora, ali da je do problema došlo upravo zbog bala.
-Došli smo do dijela Zone gdje moramo ići sve bliže balama i to je veliki problem koji se mora riješiti. Kad to učinimo, imat ćemo puno investitora, riješit ćemo Zonu “u roku keks” – kazao je.

Kao jedan od problema Bosilj je istaknuo u nedostatak radne snage u Varaždinu.
-Kad dolaze investitori pitaju kakvo je stanje na Zavodu za zapošljavanje. U Zavodu trenutno imamo samo teško zapošljive osobe i one osobe koje se ni ne žele zaposliti. Naša komparativna prednost je Sveučilište u Zagrebu – FOI, Geotehnički fakultet, Sveučilište Sjever koji produciraju nove kadrove, pogotovo FOI koji ima preko 80 posto studenata izvan Varaždina i tu trebamo tražiti novu radnu snagu.. Pravi investitori već sad kontaktiraju sa studentima 2. i 3. godine i pokušavaju ih dobiti za budućnost – zaključio je Bosilj.

a.kučić/sjever.hr
03.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.