Now Reading:
Križevčancima do 20 tisuća kuna potpora za ugradnju solarnih elektrana na krovove kuća!
Full Article 2 minutes read

Križevčancima do 20 tisuća kuna potpora za ugradnju solarnih elektrana na krovove kuća!

Grad Križevci objavio je Javni poziv za sufinanciranje izgradnje sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima putem kojeg se građanima pruža mogućnost da ostvare pravo na sredstva donacije do 40 posto, ali ne više od 20.000,00 kuna po prijavi za troškove izgradnje sunčane elektrane na krovu svoje obiteljske kuće u Križevcima.

Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 1. listopada 2021.  Ovo je druga godina za redom da je Grad Križevci raspisao natječaj za sufinanciranje postavljanja solara na krovovima obiteljskih kuća, a ovom pozivu prethodio je poziv za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije odnosno izradu glavnog projekta sunčane elektrane putem kojeg je ove godine potporu ostvarilo 17 sugrađana dok ih je prošle godine bilo samo dvoje, informiraju iz Grada.

– Veseli me da će uskoro u našem gradu biti još više sunčanih krovova. Da interes postoji pokazuje nam činjenica da je ove godine čak 17 korisnika gradske potpore za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za izgradnju sunčane elektrane dok ih je primjerice prošle godine bilo samo dvoje. Ovim pozivom želimo povećati korištenje obnovljivih izvora energije u postojećoj potrošnji električne energije u kućanstvima i tako smanjiti emisiju CO2, što je u konačnici u skladu s Europskim zelenim planom za postizanje klimatske neutralnosti – istaknuo je gradonačelnik Križevaca Mario Rajn i dodao da kao grad koji želi postati energetski neovisan do 2030., bitno je da isti i potiče građane, a najbolji način je upravo pružanjem financijske podrške.

www.sjeer.hr/krizevci.hr
03.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.