Now Reading:
Ivanečki dragovoljci i veterani Domovinskog rata obilježit će 5. kolovoza brojnim aktivnostima
Full Article 2 minutes read

Ivanečki dragovoljci i veterani Domovinskog rata obilježit će 5. kolovoza brojnim aktivnostima

Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Ogranak Ivanec i HVIDR-a Ivanec na više će lokacija i raznim programima obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 26. obljetnicu Vojno redarstvene akcije Oluja.

Tako će u suradnji s Općinom Donja Voća počast poginulim hrvatskim branitelja odati u srijedu ujutro u 8 sati na Spomen-obilježju kod mjesnog groblja u Donjoj Voći, te ujedno i obilježiti 30. obljetnicu pogibije Josipa Martana. Također u srijedu, na groblju u Klenovniku, u 9 sati će se, u suradnji s Općinom Klenovnik, počast stradalima odati na mjesnom groblju, a u isto vrijeme stradalima će se dužna počast odati i kod spomen križa na groblju u Lepoglavi, na komemoraciji koju organizira Grad Lepoglava.

U organizaciji Grada Ivanca, stradalih u Oluji i Domovinskom ratu odavanjem počasti kod križa na Gradskom groblju prisjetit će se komemorativnim skupom u srijedu u 17:30 sati kod križa na gradskom groblju, a potom i kod spomen obilježja u centru Ivanca.

Nakon toga će se u Lovačkom domu u Gačicama, s početkom u 20 sati, održati svečana sjednica Središnjeg odbora UDVDR Ogranak Ivanec, kojoj će se priključiti i gosti, a na kojoj će o Vojno-redarstvenoj akciji Oluja svoje dojmove iznijeti njezini neposredni sudionici, bit će prikazan kratki film o Oluji, te 10-minutni trailer dokumentarnog filma Zaboravljena mladost, čija će promocija biti  početkom rujna u Ivancu, Lepoglavi i Maruševcu.

Obilježavanje sjećanja na Oluju i stradale u njoj i Domovinskom ratu, delegacije UDVDR Ogranak Ivanec i HVIDR-a Ivanec nastavit će u četvrtak u 9 sati, kada će se počast poginulim i nestalim odati kod spomen obilježja u Bednji, na komemoraciji koju Organizira Općina Bednja.

U akciji Oluja u postrojbama Hrvatske vojske i policije sudjelovao je veliki broj hrvatskih branitelja s područja bivše Općine Ivanec, te kao i u cijeloj Hrvatskoj, taj povijesni događaj i na širem ivanečkom području ima veliko značenje.

www.sjever.hr
03.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.