Now Reading:
POSLJEDNJI DAN Ovogodišnje Porcijunkulovo završit će u velikom stilu – evo što vas očekuje
Full Article 2 minutes read

POSLJEDNJI DAN Ovogodišnje Porcijunkulovo završit će u velikom stilu – evo što vas očekuje

Već tradicionalno, i ovogodišnje je Porcijunkulovo na ulice i trgove Čakovca dovelo stotine i stotine posjetitelja koji su uživali u brojnim sadržajima. No kako svemu lijepom dođe kraj, tako smo došli i do današnjeg posljednjeg dana manifestacije.

Krenimo prije svega s vjerskim dijelom manifestacije. Nakon svečane procesije, u crkvi sv. Nikole središnje hodočasničko euharistijsko slavlje predvodi varaždinski biskup mons. Bože Radoš, a svete će se mise služiti od 11.15 te od 18.30 sati.

U Perivoju Zrinskih u prijepodnevnim se satima održavaju igraonice i radionice, dok će na istom mjestu u 19.30 početi predstava za djecu „Gdje li raste zdrava hrana, usred polja ili stana”.

Točno u podne na Franjevačkom trgu počet će prodaja međimurske pogače u humanitarne svrhe pa vam savjetujemo da u to vrijeme budete tamo i učinite dobro djelo kupnjom Slatkog zalogaja dobrote.

Da ne nabrajamo sve, podsjetit ćemo vas da tijekom cijelog dana u središtu Čakovca možete uživati u glazbi, dobroj hrani i piću, kupiti suvenire, šetati gradom koji tijekom Porcijunkulovog živi i diše posebnim ritmom.

Vrhunac ovogodišnje manifestacije bit će u večernjim satima kad će na Pozornici Tomislav biti izveden Ladies night Stand up Martine Ipše, Mirande Lončar, Marine Orsag i Vlatke Mifke, od 20.45 u Art Streetu očekuje vas plesni show Edite Gorski uz vatru, a veliko finale počinje u Perivoju Zrinskih u 21.30 – stiže nam jedna od najvećih hrvatskih glazbenih diva i pop pjevačica koju obožava cijela regija – Nina Badrić!

Diđite u Čakovec i uživajte – Porcijunkulovo se vraća tek iduće godine!

a. kučić/sjever.hr
02.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.