Now Reading:
Na Gradskom groblju u Krapini odana počast hrvatskim braniteljima, Kolar: ”Bitno je da mi ostali damo svoj maksimum u izvršavanju svojih zadataka i poslova”
Full Article 3 minutes read

Na Gradskom groblju u Krapini odana počast hrvatskim braniteljima, Kolar: ”Bitno je da mi ostali damo svoj maksimum u izvršavanju svojih zadataka i poslova”

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. godišnjice VRO Oluja na Gradskom groblju u Krapini položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

U organizaciji URV 1. gardijske brigade Tigrovi KZŽ, URV 2. gardijske brigade Gromovi PKZŽ i Kluba veterana 7. gardijske brigade Puma Krapina odana je počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, a djeca branitelja podigla su hrvatsku zastavu na jarbol iznad krapinskog starog grada.

Župan Željko Kolar naglasio je kako je 1995. godine Hrvatska vojska bila snažna, organizirana, dobro opremljena i dobro uvježbana spremna osloboditi čitavo područje Republike Hrvatske.

– Ovih dana trebamo se prisjetiti svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, poginulih civila koji su izgubili svoj život u Domovinskom ratu, ali i njihovih obitelji. Bitno je da mi ostali damo svoj maksimum u izvršavanju svojih zadataka i poslova kako bismo našim ljudima stvorili čim bolje životne uvjete, da nam mladi ostanu ovdje, da nam djeca imaju sjajne uvjete u školama, da imaju mogućnosti – zaključio je Kolar.

Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović naglasio je kako Krapina već tradicionalno obilježava ovaj važan dan u hrvatskoj povijesti.

-Tradicionalno smo zapalili svijeće za sve poginule branitelje, za sve one koji su dali živote za svoju domovinu. Zahvaljujući njihovoj žrtvi, danas imamo slobodnu i neovisnu državu. Neka im je vječna slava – poručio je gradonačelnik Gregurović.

Inače, grad Krapina uskoro će dobiti i novo spomen obilježje svim poginulim Zagorcima u Domovinskom ratu, a radovi bi, rekao je Gregurović, trebali početi poslije 15. kolovoza.

-Uredit ćemo cijeli Perivoj Janka Draškovića u kojem će biti i jedno centralno obilježje za sve poginule Zagorce u Domovinskom ratu kako nikad ne bi bili zaboravljeni – kazao je gradonačelnik.

Predsjednik UDVDR Krapinsko – zagorske županije Josip Horvatin i sudionik vojno-redarstvenih operacija Bljesak i Oluja istaknuo je kako braniteljima puno znači obilježavanje ovih dana.

– Kada se vratimo 26 godina unatrag, sjetimo se dana u kojima nitko nije mario za svoj život nego smo išli braniti domovinu. Za nas, ovo su dani ponosa, dani slave, dani sjećanja na nešto što smo svi stoljećima očekivali i čemu smo se nadali, na sreću i ponos te sjećanje na one kojih više nema – rekao je Horvatin.

Predsjednik Udruge ratnih veterana Tigrovi Krapinsko-zagorske županije Željko Herceg naglasio je kako se tradicionalno prisjećaju 5. kolovoza i veličanstvene pobjede u Kninu. Dodao je i kako je u Domovinskom ratu poginulo 33 pripadnika Tigrova.

-Prošli tjedan smo sa sportskim igrama obilježili i 30. godišnjicu pogibije Željka Pavića. Njemu u čast otvorili smo izložbu slika u Velikom Taboru te smo posjetili Erdut i mjesto njegove pogibije. Tako smo se prisjetili prve žrtve s područja naše županije – zaključio je Herceg.

www.sjever.hr
02.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.