Now Reading:
Jak vjetar nanio velike štete u naselju Hrženica, teren obišla načelnica Stožera Silvija Zagorec i općinski načelnik Jany
Full Article 2 minutes read

Jak vjetar nanio velike štete u naselju Hrženica, teren obišla načelnica Stožera Silvija Zagorec i općinski načelnik Jany

Uslijed olujnog vjetra, nalik pijavici koji je u nedjelju u popodnevnim satima poharao dio naselja Hrženica u Općini Sveti Đurđ ,došlo je do velikih oštećenja na obiteljskim kućama, gospodarskim zgradama i garažama, a oštećeni su i osobni automobili.

Također su oštećeni i nadzemni vodovi priključaka električne energije, a po dojavi na teren je izašlo više timova lokalnih DVD-ova iz Svetog Đurđa, Hrženice, Komarnice i Karlovca Ludbreškog, pa je tako na terenu bilo  50-tak vatrogasaca koji su priskočili u pomoć.

Obilasku terena priključili su se i načelnica županijskog stožera civilne zaštite, ujedno i zamjenica župana Silvija Zagorec te Josip Jany, načelnik Općine Sveti Đurđ kao i član stožera civilne zaštite Općine Sveti Đurđ Zoran Happ, a  na mjestu događaja bili su i djelatnici Policijske postaje Ludbreg.

Važno je istaknuti kako su i djelatnici općine pomogli u raščišćavanju terena, a načelnica županijskog stožera civilne zaštite, ujedno i zamjenica župana Silvija Zagorec je istaknula kako je najbitnije da nema ljudskih žrtava dok će se u sanaciju štete svakako uključiti i Varaždinska županija.

-Najvažnije je da nema ozlijeđenih, odnosno nastradalih mještana, a nakon popisa materijalne štete uključiti ćemo se te pomoći u suradnji s Općinom  u sanaciji objekata. Ljudi su pretrpjeli strah i stres i važno im je bilo dati podršku kako bi vidjeli da smo uz njih.- rekla je Silvija Zagorec.

www.sjever.hr
02.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.