Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Ne dajte se iznenaditi – i danas moguće grmljavinsko nevrijeme
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Ne dajte se iznenaditi – i danas moguće grmljavinsko nevrijeme

Jak vjetar i obilna kiša u subotu su iznenadili građane u mnogim dijelovima Hrvatske, a prema svemu (odnosno prema prognozama) sudeći, ni nedjelja neće biti ni stabilna ni suha.

U većini krajeva danas će biti promjenljivo i nestabilno, najavljuju iz DHMZ-a. Mjestimice će biti pljuskova s grmljavinom, najprije na zapadu zemlje gdje je lokalno moguće i grmljavinsko nevrijeme, s najvećom vjerojatnosti na sjevernom Jadranu. U Dalmaciji će se zadržati većinom sunčano i suho.

Na kopnu će umjeren jugozapadnjak, povremeno s jakim udarima, poslijepodne slabjeti i okrenuti na zapadni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu između 17 i 22, na Jadranu od 23 do 28, a najviša dnevna temperatura od 30 do 35 °C, na istoku i u Dalmaciji i malo viša.

Slično nas vrijeme očekuje i sutra, ali nastavak tjedna donosi ljepše vremenske prilike, no o tome više sutra!

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Biometeorološke prilike će pod utjecajem visokih temperatura zraka i jakog južnog vjetra biti mnogima nepovoljne. Meteoropati se mogu žaliti na umor, slabiju koncentraciju, razdražljivost i glavobolju. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici mogu biti pojačane nepovoljnim utjecajem vremena. Savjetujemo izbjegavanje napora u najtoplijem dijelu dana, redovito uzimanje terapije, laganu prehranu, dovoljno tekućine i zaštitu od UV zračenja.

a. kučić/sjever.hr/DHMZ
01.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.