Now Reading:
Predstavnici Američkog veleposlanstva posjetili Razvojnu udrugu Ludbreg – uspješno proveden projekt Financijska pismenost za mlade
Full Article 2 minutes read

Predstavnici Američkog veleposlanstva posjetili Razvojnu udrugu Ludbreg – uspješno proveden projekt Financijska pismenost za mlade

Povodom uspješno provedenog projekta “Financijska pismenost za mlade”, Razvojnu udrugu Ludbreg posjetili su predstavnici Američkog veleposlanstva u Zagrebu, Elise Sunshine Crane, konzulica i druga tajnica Veleposlanstva te Mislav Sučec iz Ureda za odnose s javnošću.

“Financijska pismenost za mlade” projekt je kojim se potiče razvoj financijske pismenosti kod mladih ljudi. Proveden je u protekloj školskoj godini u suradnji sa srednjoškolskim obrazovnim institucijama iz Republike Hrvatske.

U okviru ovog projekta organizirani su edukativni satovi po modelu neformalnih metoda učenja na kojima su se srednjoškolcima objasnile i približile teme poput štednje, investicija, kredita, isplate plaća, samozapošljavanja, javnih financija, poreza, bankovnih usluga, korištenja platnih kartica, crowdfundinga i dr. Na taj način potiče se proaktivnost mladih u području financijskog promišljanja i planiranja kako bi aktivno upravljali vlastitim financijama te ih time što bolje pripremili za nastavak školovanja i buduće zaposlenje.

S obzirom na pandemijske okolnosti koje su nas pratile tijekom protekle školske godine, izlaganja su se uglavnom održavala u online formatu. Projektnim aktivnostima bilo je obuhvaćeno više od 500 učenika, a srednje škole koje su sudjelovale u ovom projektu bile su:

Srednja škola Ivanec
Gospodarska škola Varaždin
Glazbena škola Varaždin
Strukovna škola Đurđevac
Katolička gimanzija Virovitica
Srednja škola “Ivan Seljanec” Križevci
III gimnazija Zagreb
Srednja škola Ban Josip Jelačić Zaprešić
Gimnazija Gaudeamus Osijek
Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar
Realizaciju ovog projekta omogućilo je Američko veleposlanstvo u Zagrebu.

www.sjever.hr/ludbreg.hr
01.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.