Now Reading:
SJAJAN USPJEH Sara Marković kadetska prvakinja Hrvatske, Barokovci isplivali 18 osobnih rekorda
Full Article 2 minutes read

SJAJAN USPJEH Sara Marković kadetska prvakinja Hrvatske, Barokovci isplivali 18 osobnih rekorda

Ovog petka i subote, 23. i 24. srpnja, petero mladih članova Plivačkog kluba Barok sudjelovalo je na Kadetskom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu.

Nastup, uz isplivane limite, izborili su: Sara Marković, Ivona Jurković, Teodora Liber Kos, Lara Đuras i Mihael Kolarek.

Da su ovo natjecanje shvatili ozbiljno, mladi Barokovci pokazali su već nakon prve discipline natjecanja (400 m slobodno) u kojoj je Sara Marković u izuzetno napetoj i neizvjesnoj utrci osvojila srebrnu medalju. Međutim, na tome nije stala, već je uskoro osvojila i broncu na 200 m mješovito.

Drugog dana natjecanja Sara ponovno osvaja srebrnu medalju i to na dvostruko dužoj dionici – 800 m slobodno. Uz nju, izvrsno je plivao i Mihael Kolarek koji je bio brončani na 200 m leptir.

U posljednjem djelu natjecanja, fenomenalnim nastupom na najzahtjevnijoj disciplini, 400 m mješovito, Sara je doplivala do zlata i naslova kadetske prvakinje Hrvatske. Oduševila je i na 200 m slobodno gdje je uzela srebro, a Mihael je ponovno bio odličan – brončani na 100 m leptir.

Vrlo dobro je plivala i Ivona Jurković te osvojila 9.mjesto na 400 m slobodno i 12. na 800 slobodno dok je Lara Đuras s osobnim rekordima nastupila na 100 i 200 m prsno.

I za kraj, posebno bi istaknuli mladu Teodoru Liber Kos koja je kao ulazno godište kadetkinja osvojila izvrsno 4. mjesto na 100 m leptir.

Od ukupno 24 nastupa (štafetnih i pojedinačnih), natjecatelji Baroka su isplivali 18 osobnih rekorda, s tim da su i ostali rezultati bili na razini njihovih osobnih rekorda.

www.sjever.hr
28.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.