Now Reading:
Likovna udruga „Peski-Art Đurđevac“ i ove godine među najuspješnijima u državi
Full Article 2 minutes read

Likovna udruga „Peski-Art Đurđevac“ i ove godine među najuspješnijima u državi

Udruga „Peski-Art Đurđevac“ je i ove godine među najuspješnijim likovnim udrugama u Republici Hrvatskoj.

Za izlaganje na likovnim susretima u Otočcu izabrano je pet autora i njihovih likovnih djela prijavljenih preko udruge “Peski-Art”:

Željko Bečaj, U ZNAKU PROLAZNOSTI, suhi pastel; Ivana Hadžija, ŽIVOT, glazirana bijela glina; Franjo Mihočka, POVRATAK U SUTON, vinorel; Marijan Štimac: POSVEĆENO MAJSTORU URARU, ulje/platno; Đuro Zvonar, VAPAJ ZA NESTANAK KORONE, drvo-hrast

Izabrani su i likovni radovi još dvoje članova koji su se prijavili preko drugih udruga:

Sanja Benko, „POSLJEDNJI PLES“, drvena boja, olovka; Mirko Horvat, PODRAVSKA IDILA, ulje/staklo

Na natječaju sudjeluje 31 likovna udruga iz cijele RH , a na natječaj je pristiglo 313 likovnih radova od kojih je za izlaganje odabrano 92 .

S ovim brojem odabranih likovnih radova udruga „Peski-Art Đurđevac“ svrstala se među najuspješnije likovne udruge u Republici Hrvatskoj, jer je svake godine u vrhu po broju odabranih likovnih radova, članovi su do sad dobili niz pohvalnica i priznanja, a 2018. na likovnim susretima u Slavonskom Brodu udruga je dobila priznanje i kao najuspješnija u Republici Hrvatskoj.

Izložba odabranih radova i 37. likovni susreti biti će od 17.rujna do 23. listopada 2021. u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Otočcu.

www.sjever.hr/peski-art-mreza.hr
25.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.