Now Reading:
Varaždinska Medicinska škola dobiva novo ruho – Ravnateljica Grabar Kruljac: Povijesni događaj koji smo čekali 63 godine
Full Article 4 minutes read

Varaždinska Medicinska škola dobiva novo ruho – Ravnateljica Grabar Kruljac: Povijesni događaj koji smo čekali 63 godine

Povijesni događaj za varaždinsku Medicinsku školu – u srijedu je potpisan Ugovor o rekonstrukciji i dogradnji Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin.

Dvostruko više prostora, postojeća zgrada pretvorena u malu oglednu bolnicu s bolesničkim sobama, operacijskim salama, laboratorijima, raznim kabinetima i učionicama te prostorom za potrebe fizikalne medicine i terapije, samo su dio sadržaja budućeg Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija, kao mjesta izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u kojima će se provoditi programi redovitog strukovnog obrazovanja, stručnog usavršavanja, ali cjeloživotnog obrazovanja.

Ugovor za građevinske, obrtničke i instalaterske radove na projektu „Rekonstrukcija i dogradnja Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin” potpisali su mr.sc. Mirjana Grabar Kruljac, ravnateljica Medicinske škole Varaždin i Ivan Parćina ispred poduzeća Tromont d.o.o., čija je ponuda odabrana kako ekonomski najpovoljnija u otvorenom postupku javne nabave vrijednom 26.214.348,45 kuna, odnosno 32.767.935,56 kuna s PDV-om.

U rekonstrukciju i dogradnju Medicinske škole Varaždin i uspostavu Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija ukupno će biti uloženo 78,6 milijuna kuna kroz dva projekta. Naime, uz navedeni projekt rekonstrukcije i dogradnje Regionalnog centra provodi se i projekt uspostave Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin vrijedan 48.799.878,03 kuna.

-Današnji dan, 21. srpnja 2021. godine povijesni je događaj za našu školu, događaj koji smo čekali pune 63 godine – istaknula je ravnateljica.
Dodala je da je škola prvih 50 godina djelovala u mirnom suživotu sa sestrama uršulinkama, u skromnim uvjetima njihovog samostana, bez dvorane, dovoljno učionica, uz rad u dvije smjene.
-To su bili skromni uvjeti koji su nas čeličili. U siječnju 2006. godine dobili smo ovu zgradu koja je puno primjerenija za školu, međutim još uvijek bez odgovarajućih uvjeta, a 2018. godine Vlada RH je kao strateški cilj postavila strukovno obrazovanje. To je bio ključni trenutak – istaknula je Grabar Kruljac dodavši da je iste godine na svečanosti 60. obljetnice škole, Medicinska škola imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti.

Potpisivanju ugovora nazočio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je podsjetio kako je prije mjesec dana potpisan ugovor za izgradnju Centra kompetentnosti u sklopu Srednje poljoprivredne škole u Vinici te da je izvođač radova tvrtka iz Dubrovnika.

-Danas potpisujemo sličan ugovor za Medicinsku školu u Varaždinu. Izvođač radova je tvrtka iz Splita. Svi koji ste bili prisutni 60-oj obljetnici škole koja je bila obilježena 2018. godine u HNK Varaždin, mogli ste vidjeti presjek razvoja Medicinske škole, ali i zbog čega je ona vrh vrhova među medicinskim školama – kazao je Stričak.

Dodao je da Varaždinska županija doživljava investicijski boom u zdravstvu.
-Obnovljene su mnoge zgrade, gradi se, objedinjen je hitni bolnički tjedan, potpisuju se ugovori što su investicije koje će doseći ili prijeći preko milijardu kuna, ali paralelno s time potrebno je voditi brigu o ljudima što omogućuje upravo ovaj projekt – naglasio je Stričak i istaknuo da bez osposobljenog kadra nema napretka.

Uime izvođača radova, novinarima se obratio Ivan Parćina koji je iskazao čast i zadovoljstvo da upravo splitsko poduzeće može sudjelovati u ovako bitnom projektu za strukovno obrazovanje u Varaždinskoj županiji. Posebno je ponosan, kaže da su kao firma iz Splita dobili posao u konkurenciji tradicionalno jakih firmi u Varaždinu i okolici.
-Bez energije i entuzijazma ravnateljice ne bi bilo ovog projekta. Ovdje smo sljedećih godinu dana, kao dio ove škole i nastojat ćemo obaviti sve radove tako da se omogući paralelno održavanje nastave. Svoj ćemo posao obaviti stručno i kvalitetno i nadam se da ćemo i mi ostaviti svoj trag u daljnjem razvoju ove škole – rekao je Parćina.

Potpisivanju ugovora su nazočili i zamjenica župana Silvija Zagorec, pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek i predstavnici školskog odbora i projektnih partnera te suradnika na projektu.

a. kučić/sjever.hr
21.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.