Now Reading:
Ljeto u Međimurju – Pročitajte što vam sve donosi 57. izdanje Porcijunkulovog! Cividini: Ulažemo gotovo pola manje sredstava, ali pružamo istu kvalitetu sadržaja!
Full Article 3 minutes read

Ljeto u Međimurju – Pročitajte što vam sve donosi 57. izdanje Porcijunkulovog! Cividini: Ulažemo gotovo pola manje sredstava, ali pružamo istu kvalitetu sadržaja!

Porcijunkulovo u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca i ove godine, unatoč epidemiološkim mjerama, nudi bogat program koji je predstavljen na današnjoj press konferenciji u Čakovcu.

Gradonačelnica Grada Čakovca, Ljerka Cividini podsjetila je kako je ovo 57. izdanje Porcijunkulovog!

– S obzirom na epidemiološke mjere i covid, ovogodišnje Porcijunkulovo održati će se kroz četiri dana, od 30. srpnja do 02. kolovoza. Nedjelja i ponedjeljak su dani u kojima ćemo otvoriti prostor za naše franjevce koji su već 362 godine u samostanu i župi Svetog Nikole koji je temelj ovog vjerskog dijela događanja – rekla je Cividini i dodala kako se u ovogodišnju manifestaciju ulaže gotovo pola manje sredstava, ali kako će se pružiti ista zabava i zadovoljstvo građanima i gostima.

Gradonačelnica je iskoristila priliku i pozvala sve ljude da posjete i uveličaju ovaj događaj!

Pomoćnik direktora Turističke zajednice Grada Čakovca, Marijo Krčmar podrobnije je predstavio ovogodišnju manifestaciju.

– I ovogodišnje Porcijunkulovo kao i prošlogodišnje puna je događanja – od proštenja, dječjih radionica, predstava, koncerata koji će se održati u jezgri Starog grada Zrinski. U petak budite dijelom koncerta Željka Bebeka, u subotu nastupa Opća opasnost, u nedjelju klapa Iskon. Kao i prijašnjih godina Porcijunkulovo ima humanitarnu notu. Vršiti ćemo prodaju pogače za potrebe Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. Za ovu godinu imati ćemo postavljenu pozornicu u Ulici kralja Tomislava gdje će se odvijati programi koji će biti uvod glavnim događanjima. Druga novina je Art street gdje će se predstaviti 15-ak umjetnika – rekao je Krčmar.

Porcijunkulsko proštenje okuplja ljude iz cijelog Međimurja, ali i šire, rekao je gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu, fra Josip Župan.

– Svake godine su dolazili i Međimurci iz Slovenije i Mađarske, ali i katolici Mađari i Slovenci, upravo u Čakovec na ovo proštenje koje je izvan granica Međimurja i Hrvatske. Petak počinje s trodnevnicom, a otvorenje će početi u 19.15 sati čitanjem bule o Porcijunkulskom oprostu, u subotu će biti sveta misa za bolesnike, a u nedjelju, 1 . kolovoza Marijansko bdjenje. Na samo Porcijunkulovo, u ponedjeljak, 2. kolovoza, mise će biti u 6, 8, 10 te u 18.30 sati. Središnje euharistijsko slavlje biti će u 10 sati, a predvodit će ga varaždinske biskup mons. Bože Radoš. U 9.30 bit će procesija od Trga republike – rekao je Župan i dodao kako bi misno slavlje trebalo biti održano i na mađarskom i slovenskom jeziku.

Input your search keywords and press Enter.