Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija organizira četiri velika cjepna punkta – doznajte termine
Full Article 4 minutes read

Koprivničko-križevačka županija organizira četiri velika cjepna punkta – doznajte termine

U prostorijama Županijske uprave u srijedu je nakon redovne koordinacije Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije održana konferencija za medije na kojoj su predstavljene aktualnosti vezane uz epidemiološku situaciju na području županije, kao i planovi za daljnju organizaciju cijepljenja protiv bolesti COVID-19.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić uvodno je izvijestio kako je na području županije epidemiološko stanje i dalje stabilno, dodavši kako je u posljednja 24 sata zabilježeno sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, uz aktivna 22 slučaja,  dok se na bolničkom liječenju nalaze tri osobe.

-Osjeti se lagani porast u broju novooboljelih, trenutno je to između 20 i 30 aktivnih slučajeva te pozivam sve naše sugrađane da se i dalje odgovorno ponašaju i pridržavaju svih epidemioloških mjera. Što se tiče cijepljenja, prvom je dozom procijepljeno 37.218 osoba, čemu možemo pribrojiti i 1.131 osobu cijepljenu Janssen cjepivom, a drugom je dozom procijepljeno 32.299 osoba. Prema tim podacima, procijepljeno je 44 posto odrasle populacije, odnosno iskazalo je interes za cijepljenjem – rekao je zamjenik Ljubić te dodao kako se ljetna shema cijepljenja bez najave nastavlja ponedjeljkom, srijedom i subotom u prostoru bivše COVID ambulante.

Zbog velikog interesa, ove će se subote u bivšoj COVID ambulanti cijepiti samo cjepivom Janssen.

Kako bi građanima olakšali cijeli proces cijepljenja, u narednom su razdoblju u planu četiri velika punkta u gradovima. Prvi punkt je na rasporedu ove nedjelje u Koprivnici gdje će se građani cijepiti drugom dozom Pfizera i Moderne, a prvom dozom se mogu cijepiti i svi zainteresirani građani. Drugi punkt organizirat će se 1. kolovoza u Koprivnici i Đurđevcu gdje će se građani također moći cijepiti prvom i drugom dozom dok će posljednji punkt biti organiziran 8. kolovoza u Križevcima.

Zamjenik Ljubić osvrnuo se i na organizaciju javnih okupljanja. Prema mjerama nacionalnog Stožera dozvoljena su javna okupljanja do 100 osoba s nekim izuzecima za što, kaže Ljubić, organizator mora zatražiti suglasnost lokalnih stožera.

-Ona okupljanja gdje se ne mogu kontrolirati i provoditi epidemiološke mjere, prema preporuci nacionalnog Stožera, moraju se odgoditi, odnosno otkazati. Kod svadbi i sličnih događaja koja se odvijaju u zatvorenom prostoru uz neke druge okolnosti, isključivo su potrebne COVID potvrde, zna se tko može dobiti COVID potvrdu, i tu nema izuzetaka. Organizator mora kontrolirati imaju li sve osobe potvrde i imati njihov popis, a potvrde su potrebne i za utakmice te pozivamo sve sugrađane da ih pribave – rekao je zamjenik Ljubić.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla osvrnula se na trenutne rezultate cijepljenja te ponovila kako podatak o broju cijepljenih ohrabruje.

-Cijepljenje bez najave u COVID ambulanti je zamišljeno kao potpora liječnicima obiteljske medicine i namijenjena je onim kategorijama pacijenata koji zbog opravdanih razloga nisu mogli primiti prvu dozu cjepiva kod svojih liječnika ili na organiziranim punktovima te za one koji su se možda zatekli u našoj županiji, a htjeli su se cijepiti. Apeliram na liječnike obiteljske medicine da u svojim ambulantama cijepe pacijente kako bi smanjili gužve koje nastaju u COVID ambulanti, na pacijente da se za cijepljenje prijave kod svojih liječnika te na sve koji su se ranije cijepili da se drugom dozom cijepe na organiziranim punktovima koji će se provesti u iduća tri vikenda prema ranije spomenutom rasporedu – rekla je ravnateljica Vadla te napomenula kako koronavirus nije završena priča već da je potrebno biti odgovoran i pridržavati se svih epidemioloških mjera.

Konferenciji za medije prisustvovao je i načelnik PU koprivničko-križevačke Miroslav Puž koji je članove Stožera na koordinaciji izvijestio o aktualnom sigurnosnom stanju te provedenim akcijama nadzora primjene odluka i mjera Stožera civilne zaštite RH.

www.sjever.hr / kckzz.hr
21.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.