Now Reading:
ŽENE U “MUŠKOM SVIJETU” BIZNISA: Upoznajte Tatjanu Hažić, poduzetnicu i vlasnicu istoimenog OPG-a
Full Article 3 minutes read

ŽENE U “MUŠKOM SVIJETU” BIZNISA: Upoznajte Tatjanu Hažić, poduzetnicu i vlasnicu istoimenog OPG-a

Tatjana Hažić je poduzetnica i vlasnica istoimenog OPG-a koji je poznat po svojim kvalitetnim proizvodima – vinu, jabukama i medu. Uspješna priča ovog obiteljskog OPG-a započela je prije 30 godina, a danas ga vodi upravo Tatjana koja je u razgovoru za naš portal otkrila kako je izgledao njezin poslovni put, s kakvim se sve izazovima suočavala i o kakvoj je karijeri sanjala u djetinjstvu.

Tatjana je odrasla uz mali obiteljski OPG kojeg su prije točno 30 godina pokrenuli njezini roditelji kada su u srcu gornjeg Međimurja zasadili prvu voćku. Ona i sestra su od malih nogu pomagale roditeljima u jednostavnijim poslovima obrade vinograda i voćnjaka no Tatjana je u turizam ušla tek za vrijeme studija kada je počela raditi u Termama Sveti Martin.

Njezin poslovni put u Termama Sveti Martin započeo je konobarenjem nakon čega je postala šefica recepcije, a uskoro i direktorica marketinga i prodaje da bi se nakon osam godina odlučila pridružiti roditeljima u OPG-u kojeg danas samostalno vodi.

Iako je kao i svako dijete imala razne snove, od onih u pjevačkim vodama do onih na sportskom terenu, priznaje kako se oduvijek zamišljala u privatnom biznisu, posebno nakon što je upisala Ekonomsku školu u Čakovcu.

-Zanimali su me ekonomski predmeti, čak mi se čini da su mi ležali – govori nam Tatjana.

A s kakvim se sve izazovima suočavala prilikom preuzimanja obiteljskog biznisa?

Tatjana kaže kako joj je na početku najteže bilo zamijeniti laptop jednostavnijim operativnim poslovima, kao i visoke potpetice tenisicama. Danas je situacija obrnuta i napominje kako joj je puno teže sjesti za laptop i odrađivati taj dio posla.

-Najteža sam bila sama sebi. Često sam se preispitivala, mogu li ja to? Jesam li na dobrom putu? Jesam li dovoljno snažna za ovaj „muški svijet“ biznisa? Uklapam li se? – opisuje Tatjana te dodaje kako joj je u tim vremenima samopouzdanje bilo slaba karika ponajprije zbog površnog poznavanja procesa i poslova u OPG-u.

Unatoč tim strahovima, s vremenom je odlučila čim više naučiti od svojih roditelja. Priznaje kako još uvijek uči jer je teško pohvatati iskustvo koje su oni skupljali čak 30 godina, no danas joj je puno lakše jer shvaća kako OPG funkcionira.

Iako se kao žena prilikom ulaska u poduzetničke vode nosila s nekim predrasudama i neugodnim situacijama, danas ju muški kolege poštuju i s njom surađuju.

Tatjana je nedavno sudjelovala na poslovnom susretu Poduzetništvo žena u turizmu – primjeri dobre prakse u organizaciji Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje na kojem je predstavila svoj OPG i njegov razvoj. Tamo se, kako kaže, govorilo o njenom iskustvu te o iskustvu njezinih kolegica, kao i primjerima realizacije projekata pri čemu se ova poduzetnica može pohvaliti nedavno otvorenim Vinskim kampom, prvim takvim u Međimurju.

Za kraj, Tatjana je kazala kako smatra da put prema uspjehu zahtjeva puno rada, dosljednosti i upornosti.

-Uz to treba slijediti svoje ciljeve i snove. To je put prema uspjehu – zaključuje Tatjana.

tklopotan / www.sjever.hr
20.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.