Now Reading:
VIRUS NIJE STAO! U Varaždinskoj županiji u posljednjih sedam dana 15 novooboljelih!
Full Article 2 minutes read

VIRUS NIJE STAO! U Varaždinskoj županiji u posljednjih sedam dana 15 novooboljelih!

U Varaždinskoj županiji jučer su testirane 225 osobe od kojih su dvije pozitivna na koronavirus. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je sedam osoba s težom kliničkom slikom.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Marin Bosilj rekao je kako u posljednjih sedam dana, Varaždinska županija ima 15 novooboljelih što je pokazatelj da virus nije nestao i da se još uvijek nalazi u populaciji.

-Nalazimo se u vremenu kada se putuje na godišnje odmore pa je tim više potrebno obratiti pažnju na poštivanje epidemioloških mjera. Pozivam žitelje naše županije da sva druženja, za koja je to moguće, održavaju na otvorenom prostoru uz držanje distance i pridržavanje drugih epidemioloških mjera koje su propisane. Također apeliram na one građane koji osjete bilo kakve simptome te kod kojih postoji i najmanja sumnja na COVID-19 da odmah prekinu kontakte i da se što prije jave svojim liječnicima zbog testiranja te na taj način suzbiju mogućnost širenja bolesti. Koristim priliku da pozovem sve one koji se nisu cijepili da to urade što je prije moguće kako bi u jesen ušli s dovoljnom zaštitom jer poznato je kako se antitijela ne stvaraju drugi dan od cijepljenja nego je za njihovo stvaranje potrebno određeno vrijeme. Svi oni koji se nisu zaštitili, a žele do jeseni biti zaštićeni trebaju sada započeti s procesom cijepljenja – navodi Bosilj.

www.sjever.hr
20.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.