Now Reading:
U SAMOM VRHU EUROPSKOG SPORTA Međimurci Nikola Bistrović i Emil Baliga s hrvatskom košarkaškom reprezentacijom u kolicima osvojili 4. mjesto na EP-u
Full Article 2 minutes read

U SAMOM VRHU EUROPSKOG SPORTA Međimurci Nikola Bistrović i Emil Baliga s hrvatskom košarkaškom reprezentacijom u kolicima osvojili 4. mjesto na EP-u

Hrvatska košarkaška reprezentacija u kolicima s Europskog prvenstva u Grčkoj vraća se s osvojenim visokim 4. mjestom. Hrvatski reprezentativci posljednju utakmicu odigrali su 18. srpnja protiv Latvije te su do samom kraja vodili veliku borbu za brončanu medalju.

-Momci su ostavili srce na parketu, a za nešto više trebalo je samo malo – poručio je izbornik reprezentacije Siniša Kuharić nakon odličnog uspjeha. Europsko prvenstvo košarke u kolicima Divizije B odigralo se od 11. do 18. srpnja u Ateni, a među dvanaest reprezentativaca igraju i dva Međimurca, Nikola Bistrović i Emil Baliga.

Pripreme za prvenstvo reprezentacija je održala u Međimurju, u SGC Aton u Nedelišću, gdje ih je pozdravio župan Međimurske županije Matija Posavec. Osim odličnog 4. mjesta, član reprezentacije Ademir Demirović uvršten je u najbolju petorku turnira i proglašen najboljim strijelcem Europskog prvenstva, a Ante Štimac najbolji je asistent turnira.

S obzirom da članovi reprezentacije više od godinu dana nisu igrali utakmice i natjecanja, a na prvenstvu su igrali protiv jakih reprezentacija, izbornik Kuharić ponosan je na velik rezultat, pristup i jedinstvo koje je momčad pokazala na turniru.

-Ovi momci izgarali su za hrvatski dres i ostavili zadnji atom snage na parketu. To je naša najveća pobjeda – rekao je.

Ponosna mora biti i cijela Hrvatska jer su naši reprezentativci na samom vrhu europskog sporta!

www.sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
20.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.