Now Reading:
Predsjednik Milanović u posjetu Gradu Varaždinu: Varteks treba državnu pomoć, bez nje to neće ići!
Full Article 3 minutes read

Predsjednik Milanović u posjetu Gradu Varaždinu: Varteks treba državnu pomoć, bez nje to neće ići!

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, 20. srpnja 2021. godine, posjetio je Grad Varaždin gdje ga je na Trgu kralja Tomislava dočekala Varaždinska građanska garda i predala prijavak, nakon čega je u vijećnici održao sastanak s varaždinskim gradonačelnikom Nevenom Bosiljem i županom Anđelkom Stričakom.

Prilikom boravka u Gradu Varaždinu, predsjednik Milanović obišao je vodeću hrvatsku modnu i tekstilnu kompaniju u segmentu proizvodnje i prodaje odjeće, Varteks d.d.. Ova je tvrtka osnovana 1918. godine, a u svojoj gotovo stoljetnoj tradiciji mijenjala se i razvijala sukladno potrebama tržišta i kupaca, istovremeno zadržavajući svoju kvalitetu i prepoznatljivost, no vrijeme u kojem živimo zadaje udarce i ovoj tvrtci zbog čega je i održan radni sastanak u prostorima Varteksa, a predsjednik je prisustvovao i predstavljanju odjevnih kombinacija.

Varteks je jedan od zadnjih uspravnih primjera tekstilne industrije u Hrvatskoj. Nadam se da će to i ostati. Vlada ih je, kao što vidim, uvrstila u popis prioritetnih projekata i to je dobro jer bez državne pomoći to, nažalost, neće ići. Polako se, na žalost, svi gase, male su plaće i bez pomoći vlasti, politike, države ta vrsta proizvodnje, posebno ova ambicioznija vrsta tekstilne industrije koja ostvaruje nekakvu dobit, naprosto treba potporu. To je glavni razlog posjeta – rekao je Milanović, a gradonačelnik Bosilj uputio mu je zahvalu na prihvaćanju poziva da posjeti Varaždin i nadovezao se na problem koji je zadesio Grad.

Varteks treba pomoć Grada, ali i države. Radi se o tisuću radnih mjesta i nadamo se da ćemo zajedno s upravom Varteksa omogućiti i pomoći da Varteks preživi. Tih tisuću radnih mjesta vrlo je bitno da za ovaj Grad. Varaždin može pomoći Varteksu na način da ima dug koji ima prema Gradu Varaždinu kojega bi istog trenutka mogli naplatiti, dug od 5 milijun kuna. Dogovorili smo obročnu otplatu na dvije godine na način da ćemo početi sa kunom, dvije mjesečno dok se ne zavrti cijela priča s urbanom regeneracijom prostora Varteksa, onda će one rate od 2020. do 2024. biti veće, dakle dali smo im vremena da sakupe taj novac koji su dužni gradu, koji po zakonu moramo naplatiti – objasnio je Bosilj.

Župan Varaždinske županije, Anđelko Stričak i gradonačelnik Bosilj upoznali su predsjednika sa manifestacijom 51. Baroknih večeri, a iskoristili su priliku i pozvali ga na 30. godišnjicu oslobođenja grada, 22. rujna, kada je uzet značajan dio neprijateljske tehnike što je kasnije utjecalo i na oslobodilačke operacije Hrvatske vojske. Kako kaže, Milanović, o tome je intenzivnije razgovarao sa županom Stričakom.

mčaržavec/www.sjever.hr
20.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.