Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Očekuje nas obilna kiša, izdano upozorenje zbog mogućih bujičnih poplava
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Očekuje nas obilna kiša, izdano upozorenje zbog mogućih bujičnih poplava

Iako su prognoze bilo nešto drugačije, u sjevernijem dijelu Hrvatske subota i nije bila tako loša, posebice u drugom dijelu dana, no danas bi situacija mogla biti bitno drugačija.

Prema najavama iz DHMZ-a, danas će u unutrašnjosti biti umjereno do pretežno oblačno uz kišu te pljuskove i grmljavinu, češću u prvom dijelu dana te ponovno navečer. Oborina mjestimice može biti obilnija, osobito u gorskim i središnjim krajevima te u Posavini. Na Jadranu promjenjivo, povremeno uz kišu te lokalne pljuskove i grmljavinu.
Vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura, na južnom dijelu uglavnom sjeverozapadni i zapadni vjetar navečer i u noći u okretanju na buru.
Najniža temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu od 19 do 23, a najviša uglavnom između 25 i 30 °C, u gorju niža.

Važno upozorenje!

Iz DHMZ-a su još jučer upozorili da se tijekom vikenda na većem području kontinentalne Hrvatske očekuju se značajnije količine oborina. Uslijed djelovanja visinske ciklone bogate vlagom mjestimice može pasti i više od 100 litara kiše po četvornom metru. Takva količina oborine može ponegdje uzrokovati bujične poplave. Najmanje se kiše očekuje u Dalmaciji gdje na otocima može ponegdje i izostati.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Nepovoljne biometeorološke prilike mogu kod meteoropata i kroničnih bolesnika doprinijeti umoru, slabijoj koncentraciji i bolovima na mjestima ranijih ozljeda. Savjetuje se izbjegavanje suvišnih napora, lagana prehrana i dovoljno tekućine.

a. kučić/sjever.hr/DHMZ
18.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.