Now Reading:
Goran Ivanišević prvi Hrvat u teniskoj Kući slavnih: Ovo je kraj, san se ostvario!
Full Article 2 minutes read

Goran Ivanišević prvi Hrvat u teniskoj Kući slavnih: Ovo je kraj, san se ostvario!

Naš legendarni tenisač Goran Ivanišević, 49-godišnji Splićanin koji je prije 20 godina bio prvi Hrvat koji je osvojio Wimbledon, postao je i prvi Hrvat koji je uvršten u Međunarodnu tenisku kuću slavnih.

Naš legendarnii tenisač u Kuću slavnih je ušao kao dio Klase 2020., s umirovljenom španjolskom tenisačicom Conchitom Martinez. Trebao je biti uvršten još prošle godine, no pandemija koronavirusa sve je prolongirala, piše Index.
Uz Ivaniševića i Martinez u Kuću slavnih, kao dio Klase 2021., ulaze Dennis Van der Meer i Original 9 (devet tenisačica i promotorica Gladys Heldman, koje su 1971. godine oformile WTA Tour).

Gorana je u Kuću preko videozida uveo legendarni John McEnroe, koji je za Gorana rekao da je bio jedini luđi tenisač od njega.

Ivanišević je, piše Index, održao emotivan govor dug 8 minuta.
-Prije 42 godine sam započeo ovo putovanje iz malog grada Splita u Hrvatskoj i danas će ono završiti u Newportu. Na tom putu moram zahvaliti nekim ljudima, s kojima sam prošao kroz dobre i loše trenutke, kroz uspone i padove – rekao je Goran prije nego što je nabrojao imena svih svojih trenera koji su mu, kako je istaknuo, pomogli da postane igrač kakav je bio.

-Ovo je kraj. San se ostvario – zaključio je Goran uz veliki pljesak teniskih legendi.

www.sjever.hr/ondex.hr
18.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.