Now Reading:
ZAVRŠNICA TELEMACH DANA SPORTA Križevci imaju prvaka Hrvatske u atletici
Full Article 2 minutes read

ZAVRŠNICA TELEMACH DANA SPORTA Križevci imaju prvaka Hrvatske u atletici

Split je od 12. do 18. srpnja domaćin Državne završnice Telemach Dana sporta u graničaru i atletici. Najbolji amaterski sportaši koji su se kvalificirali na turnirima koji su ove godine održani u čak 23 grada diljem Hrvatske.

Mladi amaterski sportaši družili su se i natjecali s vršnjacima u potpunosti besplatno. Prva natjecanja održana su za godište 2012. i mlađe, nakon kojih su na sportske terene izašli mali sportaši u godištu 2010. i mlađi.

Graničar jako popularna sportska disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih jer omogućuje da se natječu sva djeca, bez obzira na sportsko predznanje. Uz to, razvija osjećaj za inkluziju i timski duh, jer se dječaci i djevojčice natječu u mješovitim timovima.

Nakon cjelodnevnog razigravanja, napeti turnir završio je svečanom dodjelom medalja. Bronca putuje u Prelog s ekipom Pajdaši, dok se u finalu koje se igralo u kasno večernjem terminu dogodila specifična situacija. U finalnoj utakmici kod rezultata 6:6 u trećem setu nestalo je struje u dvorani i zbog tehničkih problema utakmica se nije mogla nastaviti. Ekipe Zorkići Osekovo iz Popovače i OŠ Mokošica iz Dubrovnika su tako dobile zlatne medalje i ostvarile pravo sudjelovanja na Međunarodnom finalu.

Atletska staza Parka Mladeži u subotu je ugostila je finala u utrci na 60 metara za godište 2012. i mlađi.

Poredak po kategorijama:

DJEVOJČICE 2010
1.Paula Kovačević (Sisak)
2.Leona Pavić (Virovitica)
3.Klara Rađa (Križevci) i Lana Barišić (Osijek)

DJEČACI 2010

1.Petar Kuzmić (Križevci)
2.Dorijan Jurešić (Zadar)
3.Lino Plevnjak (Prelog)

Svi osvajači medalja u utrci na 60 metara ostvarili su pravo sudjelovanja na Međunarodnom finalu u Splitu.

Najbolji mladi amaterski sportaši Hrvatske će se od 12. srpnja do 31. srpnja u Splitu boriti za titulu državnih prvaka Plazma Sportskih igara mladih u svojim sportskim disciplinama, te za plasman na Međunarodno finale koje će se održati u kolovozu u Splitu.

www.sjever.hr
17.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.