Now Reading:
Izlagao od Italije do Tajvana – djela Mirka Bajsića uskoro i na izložbi u Lepoglavi
Full Article 1 minutes read

Izlagao od Italije do Tajvana – djela Mirka Bajsića uskoro i na izložbi u Lepoglavi

U Lepoglavi će se od 15. srpnja moći razgledati izložba djela likovnog umjetnika Mirka Bajsića. Naime, tog će dana biti otvorena izložba kojom se ovaj rođeni Lepoglavčan, s trenutno inozemnom adresom, svojim djelima po drugi puta, nakon 2011. godine, predstavlja lepoglavskoj publici.

Uz Lepoglavu, na popisu mjesta u Hrvatskoj u kojima je Mirko Bajsić izlagao svoja djela još su samo Zagreb, Koprivnica i Hlebine. Puno je duži popis mjesta u kojima se Bajsić predstavio publici u inozemstvu. Riječ je o gotovo 30 izložaba održanih u Italiji, Njemačkoj, Španjolskoj, Belgiji, Češkoj, Poljskoj, Izraelu i Tajvanu.

Mirko Bajsić svojim djelima, koja će predstaviti i na lepoglavskoj izložbi, slijedi put hrvatskih slikara naive iz Hlebina. Njegovi su radovi nagrađivani s nekoliko važnih nagrada i priznanja, potvrđujući ga kao jednog od najvažnijih živih predstavnika naivne umjetnosti u svijetu, navodi se u tiskanom materijalu koji prati ovu izložbu koja će 15. srpnja, u 19 sati, biti otvorena u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture.

www.sjever.hr
13.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.