Now Reading:
FA „Turopolje“ organizirao 20. Međunarodni festival folklora – natjecao se i Ansambl “Zabok” iz Zaboka
Full Article 2 minutes read

FA „Turopolje“ organizirao 20. Međunarodni festival folklora – natjecao se i Ansambl “Zabok” iz Zaboka

Folklorni ansambl „Turopolje“ – unatoč otkazivanju pojedinih grupa u posljednji trenutak zbog koronakrize – organizirao je u Velikoj Gorici 20. Međunarodni festival folklora. Uz domaćine, u revijalnom dijelu festivala sudjelovala su kulturno-umjetnička društva „Drimkol“ iz Vevčana u Sjevernoj Makedoniji i „Lira folklor“ iz Beograda, a u natjecateljskom dijelu pridružio im se i Ansambl „Zabok“ iz Zaboka.

-Zbog korone nije bilo lako organizirati festival, no glavno je da se on održava. Vjerujem, već iduće godine s više grupa – komentirala je Zlata Cundeković, predsjednica FA Turopolje, rekavši da Festival ima i veliki promidžbeni značaj za Veliku Goricu.

Otvorio ga je gradonačelnik Krašimir Ačkar rekavši da preko 2000 članova goričkih kulturno-umjetničkih društava čuva tradiciju i prenosi je po svijetu.

-Ovakve smotre folklora prigoda su da nam gostujući ansambli prenesu bogatstvo svoje kulture te da se oni upoznaju s našom tradicijom i kući ponesu lijepu sliku o Turopolju – rekao je Ačkar.

-Treba istaknuti da FA ‘Turopolje’ u kontinuitetu, dugi niz godina, kvalitetno radi. Ansambl ima preko 350 članova, a mene posebno veseli da u njemu ima izuzetno puno mladih ljudi. Svu podršku koju ima, apsolutno i zaslužuje – rekao je zamjenik župana Kolarec, dodavši da je u proteklih 20 godina ansambl proputovao cijeli svijet i na taj način prezentirao ples i pjesmu kako Turopolja i Velike Gorice tako i cijele Hrvatske.

foto: Dražen Kopač

www.sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr 12.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.