Now Reading:
FOTO: Vesela subota u Zlataru – od vodenih igara, Vile Zlatarščice do potrage za blagom!
Full Article 1 minutes read

FOTO: Vesela subota u Zlataru – od vodenih igara, Vile Zlatarščice do potrage za blagom!

U sklopu projekta Živjeti zdravo nacionalnog programa hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u jutarnjim satima u Parku hrvatske mladeži održane su tradicionalne vodene igre za djecu i mlade.

Uz pomoć DVD Zlatara djeca su se okušala u ciljanju mete sa brentačama koje se koriste u vatrogasnim vježbama, punjenja boca sa čašom, nošenje vodenih balona na žlici, skakanje u vrećama…na kraju igre osvježili su se gađanjem vodenim balonima.

Popodne Društvo “Naša djeca” Grada Zlatara napravilo je Potragu za zlatarskim blagom. Djeci su glavni likovi ove potrage Vila Zlatarščica, Vojnik Zlatarko i Biskup Episcopus ispričali svoje legende nakon čega su krenuli u potragu za tim blagom. Potraga nije bila laka, djeca su imala razne prepreke, jedne od njih je bilo dešifriranje poruke koja je bila ispisana glagoljicom ili Brailleovim pismom, smišljanje stihova na zadane riječi, gađanja košarkaškog koša do imenovanja glavnih likova ove Potrage. Na kraju potrage svi su uspješno došli do “zakopanog” blaga.

60-tak djece raznih uzrasta i njihovi roditelji uživala su u subotnje poslijepodne u zlatarskim parku. Potragu je podržala i gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek. 

www.sjever.hr
11.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.