Now Reading:
FILMSKA POTJERA U VARAŽDINU Mladić pokušao pregaziti policajca
Full Article 2 minutes read

FILMSKA POTJERA U VARAŽDINU Mladić pokušao pregaziti policajca

U subotu, 10. srpnja oko 15.30 sati, u Optujskoj ulici u Varaždinu, policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske, pokušali su zaustaviti osobno vozilo marke Audi 80 koje se kretalo u smjeru Hrašćice.

Vozač navedenog vozila nije se zaustavio već je nastavio kretanje u Hrašćicu i dalje prema Sračincu te sporednim ulicama natrag prema Hrašćici, čineći pritom brojne prekršaje i ugrožavajući sudionike u prometu.

U pomoć pri zaustavljanju vozila, uključene su i druge ophodnje Policijske uprave. Tako su policijski službenici Policijske postaje Varaždin, pokušali zaustaviti vozilo na kolniku ulice Ruđera Boškovića u Hrašćici, pri čemu je vozač naglo ubrzao i vozilo usmjerio direktno u jednog od policajaca, s očitom namjerom pregaženja. Policijski je službenik uspio izbjeći udarac, skočivši u stranu, na zelenu površinu uz kolnik.

Vozilo se nastavilo kretati prema jugozapadnoj obilaznici Varaždina, gdje je naposljetku po policijskim službenicima zaustavljeno kod Gojanca.

Kako je utvrđeno, vozilom je upravljao 19-godišnjak, dok su se s njim u vozilu nalazile dvije muške osobe starosti 27 i 36 godina. Navedeni su uz uporabu sredstava prisile dovedeni u Policijsku upravu varaždinsku na kriminalističko istraživanje.

Protiv dvojice putnika podnijet će se optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog vrijeđanja policijskih službenika, dok će se 19-godišnjak uz kaznenu prijavu za kaznena djela Prisila prema službenoj osobi i Teško ubojstvo u pokušaju, tijekom današnjeg dana predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

www.sjever.hr
11.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.