Now Reading:
Tik uz najpoznatije selo na svijetu niknuti će novi park vrijedan preko 400 tisuća kuna! Šplajt: Centralni park Kumrovca obući ćemo u novo ruho!
Full Article 2 minutes read

Tik uz najpoznatije selo na svijetu niknuti će novi park vrijedan preko 400 tisuća kuna! Šplajt: Centralni park Kumrovca obući ćemo u novo ruho!

U središtu Kumrovca, okruženom najvećim tradicijski uređenim prostorom i najpoznatijim selom u na svijetu, počelo je uređenje centralnog dijela ovog mjestašca kojim su nekada putovali seljaci, trgovci i hodočasnici na putu iz zapadne Hrvatske na putu prema Sloveniji i natrag.

Kako bismo saznali što se točno uređuje u Općini Kumrovec, kontaktirali smo općinskog načelnika Roberta Šplajta koji ističe kako je došlo vrijeme da centralni park Kumrovca dobije novo ruho.

– Projekt uređenja centralnog dijela naše Općine financiran je iz EU fonda u iznosu od 266 tisuća kuna, ali ta sredstva neće biti dostatna pa će Općina financirati dodatnih 150 tisuća kuna. Ovim projektom koji obuhvaća područje oko Centra za posjetitelje urediti će se staze, šetnice i klupe, a postojeće fontanice koje se nalaze na dva mala trgića, zamijenit će nove. Također, urediti ćemo sadašnje drveće i dodatno urediti park sadnjom novih biljaka. Za istaknuti je da će ovaj prostor dobiti i kompletno novu led rasvjetu – rekao je Šplajt.

Završetak radova, koje provodi tvrtka Explanta logistic, predviđen je u rujnu ove godine, a zasigurno će doprinijeti karakterističnom miru ovog pitomog mjestašca, ali i privući nove posjetitelje!

mčaržavec/www.sjever.hr
10.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.