Now Reading:
Ravnatelj OB Zabok Tihomir Vančina: Nama je u interesu da MR uređaj dođe u bolnicu što prije, ali moramo poštivati procedure
Full Article 2 minutes read

Ravnatelj OB Zabok Tihomir Vančina: Nama je u interesu da MR uređaj dođe u bolnicu što prije, ali moramo poštivati procedure

Na drugoj Skupštini Krapinsko-zagorske županije na kojoj su ustanove koje su u vlasništvu Županije iznosile svoja financijska izvješća za 2020. godinu, najduža točka bila su financijski izvještaji zdravstvenih ustanova. Jedan od komentara člana skupštine na financijsko izvješće OB Zabok odnosio se na to kako bolnica nema aparat za magnetsku rezonancu.

Ravnatelj OB Zabok Tihomir Vančina rekao je kako je priča s MR uređejem započela 2020. godine kada su sredstva od 7 milijuna kuna bila rezervirana od strane Ministarstva zdravstva.

-Bolnica je obveznik javne nabave, postupak je tekao 2020. godine i traje dan danas. U procesu javne nabave dva puta smo imali žalbu i dva puta poništenje natječaja. Sada je već treći put natječaj objavljen i u tijeku je. Mi moramo, sukladno zakonu, poštivati procedure, nadam se da ćemo kroz taj proces proći čim prije – kazao je ravnatelj bolnice Vančina.

-Nama je u interesu da magnetsku rezonancu imamo čim prije u našoj bolnici, jer će na taj način nama biti lakše organizirati radiološku službu i naše pacijente ćemo moći kvalitetnije zbrinjavati – izjavio je Vančina i dodao kako su iz decentraliziranih sredstava Krapinsko-zagorske županije osigurali prostor, magnetski kavez, u koji će smjestiti MR uređaj kada stigne.

m.sopek/sjever.hr 10.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.