Now Reading:
NA AQUACITYU OTVOREN AQUAPARK Bosilj: Važno je ulagati u nove, drugačije projekte!
Full Article 3 minutes read

NA AQUACITYU OTVOREN AQUAPARK Bosilj: Važno je ulagati u nove, drugačije projekte!

U subotu, 10. srpnja 2021. godine u 11 sati na popularnom varaždinskom kupalištu Aquacity na jezeru Motičnjak kraj Varaždina za posjetitelje je otoren Aquapark. Predaji Aquaparka na korištenje građanima prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

JU Gradski bazeni koja upravlja kupalištem angažirala je tvrtku Dakris iz Zagreba da na 700 kvadratnih metara postavi desetak atrakcija na napuhavanje kakve se uobičajeno nalaze na popularnim plažama uz more. Riječ je o setu atrakcija na vodenoj površini koje omogućavaju zanimljivo i aktivno provođenje vremena uz vodu ponajprije djece i mladih, na kojima istovremeno može boraviti maksimalno 70 osoba.

Bosilj ističe kako je za Grad Varaždin iznimno važno ulagati u nove, drugačije projekte.

– Najvažnija nam je sigurnost, pa će ovo područje biti pod nadzorom 24 sata na dan, po troje zaštitara biti će dežurno. Cilj nam je da se svi dobre zabave, ali i da budu sigurni – rekao je Bosilj.

– Aquacity dijelimo zajedno s Općinom Trnovec Bartolovečki. Želimo surađivati i mislim da će ta suradnja i u budućnosti biti plodonosna. Imamo budućih planova, Aquacity ide u likvidaciju, to je firma koja je nagomilala 5 milijuna minusa. Ovaj prostor varaždinskog mora ima ogroman potencijal kojega ćemo zajedno s partnerima oblikovati u najljepše kontinentalno kupalište – objasnio je Bosilj i dodao kako Varaždin vrvi događanjima te sa sigurnošću rekao kako ni jedan grad u Hrvatskoj nema toliko događanja u ovome trenutku.

Podsjetimo, ovog vikenda u Varaždinu se događaju deseci raznih programa. Tu su događanja na aerodromu, nešto ranije otvoren CACIB, danas je na programu i surfanje po Dravi i Drava jump, a za dobar večernji provod pobrinuti će se grupa Vatra.

Oduševljena novim sadržajima je i Verica Vitković, načelnica Općine Trnovec Bartolovečki.

– Naša općina graniči s Aquacityjem, odnosno gradom Varaždinom i neobično nas veseli što se ovakva stvar događa tu kod nas. Naime, većina mještana Trnovca Bartolovečkog doslovce je odrastala ovdje na Aquacityju i drago nam je što im ponovo možemo pružiti neke nove sadržaje – kazala je načelnica i dodala da se u Općini nadaju i suradnji s Gradom Varaždinom u razvoju kontinentalnog turizma.

– Naša je Općina neizmjerno zainteresirana za tu suradnju, da vidimo planove i mogućnosti, želje i potrebe naših građana jer na taj način mi možemo doprinijeti razvoju turizma. Imamo potencijal za razvoj kontinentalnog turizma i možemo mnogo učiniti, stoga se nadam da ćemo zajedno nastupiti, urediti pristupne putove. Ovo je početak i dobra volja nove gradski vlasti za dobrom suradnjom – naglasila je Vitković.

Željko Kušter ravnatelj JU „Gradski bazeni Varaždin“ iskazao je zadovoljstvo današnjim okupljanjem na varaždinskom moru.

– Za ovu ljetnu sezonu pripremili smo Aquapark u suradnji s Gradom Varaždinom. Njegov kapacitet je 70 djece u istom vremenu, međutim paziti ćemo da imamo čim manji broj radi opterećenja, sigurnosti i vjerujem da ćemo razveseliti svu djecu i roditelje koji će doći u Aquacity. Veselimo se dolasku svih posjetitelja – poručio je Kušter.

mčaržavec/www.sjever.hr
10.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.