Now Reading:
MEĐIMURJE: Inicijativa HDZ-ovog Ivana Borovića za nastavak nagrađivanja studenata, dobitnika rektorove nagrade
Full Article 2 minutes read

MEĐIMURJE: Inicijativa HDZ-ovog Ivana Borovića za nastavak nagrađivanja studenata, dobitnika rektorove nagrade

Iz Županijske organizacije HDZ-a Međimurske županije pristiglo nam je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Na sjednici Skupštine Međimurske županije mladi vijećnik iz redova HDZ-a Ivan Borović upitao je župana Matiju Posavca zbog čega se prošle akademske godine 2019./2020. nisu tradicionalno nagradili dobitnici rektorove nagrade iz Međimurske županije.

„Međimurska županija brine za svoje učenike i studente, za mlade ljude od najranije dobi, što govore brojke i pokazatelji“, citirao je Borović župana, te nadodao da je tu rečenicu izgovorio 2019. godine prilikom posljednjeg nagrađivanja dobitnika rektorove nagrade. Naredne je godine takva simbolična potpora studentima izostala, a ni ove godine nije raspisan poziv da se dobitnici jave županijskim službama, tako da se studenti s pravom pitaju hoće li njihov trud biti nagrađen, kao što su bile nagrađene njihove kolegice i kolege prethodnih godina.

Borović se založio da se nagrada dobitnicima iz prošle akademske godine dodjeli retroaktivno, a da se ovogodišnji dobitnici redovno nagrade, kako i priliči.

Dobitnike rektorove nagrade, njih 20-ak koliko ih godišnje dobiva nagradu iz naše županije, Međimurska županija nagrađuje simboličnim novčanim iznosom te poklonom i prijemom.
Nadamo se da će ova inicijativa vijećnika Borovića biti prihvaćena te da će naši međimurski studenti biti pravedno nagrađeni za sav trud, zalaganje i dodatne napore koje su uložili u svoje akademsko obrazovanje.

www.sjever.hr
09.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.